Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do zestawu tonsilowskiego- kino domowe.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzicie o takim Subie?
    SUBWOOFER AKTYW. SUB 11.1 BIG 350W
    produkcji AB Elektronika Września - producent w branży audio od 1995r.
    Mam frontowe Bolero 200, centralny Tonsil Maestro 2, satelitki tez Maestro 2.
    Amplituner Yamaha RX- V450.
    Pokój niewielki- wplanach zamiana na większy ponad 10m2 :-))
    Czy może jakiś inny mi zaproponujecie?

Zamieszczone przez elektryk220
    SUBWOOFER AKTYW. SUB 11.1 BIG 350W
    produkcji AB Elektronika Września - producent w branży audio od 1995r.
    a co to takiego ? pewnie coś na tonsilu jak mniemam ;]
    Pokój niewielki- wplanach zamiana na większy ponad 10m2 )
    10mkw to większy ?
    Człowieku ;] Rób kino na 5 monitorkach małych i tyle.
    Więcej to kompletny bezsens...

Skomentuj

Tak tylko , że Bolero 200 zostało mi od zestawu stereo, wiec buduje kino domowe dobierając kolumienki do tych Bolero 200 .Brakuje mi tylko Suba.Planuje wiekszy pokój w przyszłości. Filmy i muzyke odsłuchuję raczej cicho potrzebny mi Sub, który bedzie nadawał się do kina domowego jak i do słuchania muzyki. Sprzet jest z zapasem, gdyż mysle przyszłosciowo i lubię gdy sprzet ma zapas mocy.
      Ten Sub o który pytam prawdopodobnie bardzo dobrze działa przy cichym słuchaniu stereo.
      Pozdrawiam elektryk 220. :lol:
      P.S. :głośniki sa tonsilowskie- dobierane dobrej jakości.

Skomentuj

Sub do Bolero musi byc konkret, ale do pokoju ktory masz wystarczy porzadny wzmacniacz do Bolero i sub jest zbedny. Nie widze sensu zeby do 4xGDN20/60/3 dawac suba w takim pokoju. 100W RMS'u na sztuke i zatrzesie i to nieźle.

Skomentuj

Czasami trzeba przedmuchać sprzęt. Tak jak mówiłem muzykę i filmy słucham raczej cicho- chyba że nikogo nie ma w domu :grin:
          Niech sąsiedzi wiedzą ze mieszkam. Tak na poważnie to mam amplituner o którym wczesniej napisałem - dosyc solidny i ładnie gra- jednak basu w filmach nie za bardzo słychać. Moze i za mocny jest ten na ktory poluje ale jak rozmawiałem z klientem to gra dobze juz od niewielkiego wzmocnienia. - ma obudowę bas reflex. więc nietypową jak na suba. Ale moze dlatego dobrze prawdopodobnie gra przy muzyce stereo i DVD Audio lub DTS- koncerty itd.
          Mógłby ktos kto ma taki sub wyrazic opinie o nim?

Skomentuj

Mógłby ktos kto ma taki sub wyrazic opinie o nim?
            cieżko wyrazić opinie bo nic o tym subie nie wiemy :|

Skomentuj

może ktoś ma taki sub SUBWOOFER AKTYWNY SUB 9.1 DUAL - głośnik Tonsil- produkcja tej samej firmy?

Skomentuj

Re: Subwoofer do zestawu tonsilowskiego- kino domowe.

Tak na poważnie to mam amplituner o którym wczesniej napisałem - dosyc solidny i ładnie gra- jednak basu w filmach nie za bardzo słychać.
                A może po prostu w amplitunerze masz coś źle ustawione - np że kolumny frontowe są "odcięte" od dołu i nie dostają niskich tonów?

Skomentuj

Sprawdzalem ustawienia, są dobre. Jakis tam bas jest tylko mierny, niewyeksponowany. Slychac go tylko przy porządnych efektach- wybuchy. Ale i tak nie jest taki jak powinien być.

Skomentuj

Może to wina akustyki pomieszczenia?? Ja musiałem kilka razy przesówać mebelki żeby uzyskać pożadany efekt... Wcześniej najwięcej basu spotykałem poza moim pokojem :-)

Skomentuj

Możliwe. Pewnie też mam zbyt mały poikój, chociażby z tego względu nie mogę eksperymentować z ustawieniami mebli. Sądzę że skierowanie sygnału płynacego na suba, na kolumny frontowe mija sie z celem. Ponieważ basowy sygnał musi przejść przez zwrotnice w kolkumnie i wtedy efekt jest jaki jest. Subwofer jest przezmnaczony tylko i wylącznie do odtwarzania bardzo niskich tonów a kolumna frontowa musi działać w szerokim zakresie tonów. Sub to kolumna moim zdaniem wysoce specjalizowana służąca tylko i wyłącznie jednemu zadaniu.
                      Sądzę więc że powinienem kupić suba. Co sądzicie o takim- SUBWOOFER AKTYWNY SUB 9.1 DUAL - głośnik Tonsil- produkcji AB Elektronika Września - producent w branży audio od 1995r.
                      Proszę o recenzję jeżeli ktoś ma już taki sub. :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                      X