Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica w170s /8 i sc10n

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotnica w170s /8 i sc10n

Witam.
    Właśnie zamówiłem głośniki jak wyżej, chcę poskładać takie tańsze "ALTO" na sc10n. Problem jest taki że nie umie znależdż zwrotki do w170s ale 8 ohmowego, wszędzie tylko 4 ohmowe konstrukce. Ściągnąłem sobie Boxsim i tworzyłem troche czasu takie sobie zwrotki, proszę o ocene tych zwrotek , która bedzie lepsza, ewentualnie o całkiem nową zwrotnicę do tego zestawu. Głośnik chcę wsadzić do budy 22l i stroić gdzieś na 45Hz. Za pomoc dziekuję.
    Załączone pliki

Witam.
    Też planuje zrobić kopie Alto II i znalazłem na stronie czeskiego Visatona wersje Alto II SC MK2 na W170S 8Ohm + SC10N 8Ohm.
    Obudowa 33 litry (Alto II- 28 litrów). Nie znam czeskiego ale doczytałem że obudowę mozna zmieniać od -10 do +20% co będzie miało wpływ na brzmienie basu.
    Zwrotnica: http://www.visaton.cz/czech/velkeobr...7_bweiche1.htm
    Zastanawia mnie dwie rzeczy w jakiej obudowie lepiej by to zagrało(28 czy 33 litry), no i temat zwrotnicy co o niej myślicie (zastanawia mnie ten rezystor 10 Ohm i kondensator 68uF).

Skomentuj

ja gdzies mialem zwrotnice ale nietsety na 2x170sc po 4r, jest sporo na audiomani o tym zestawie :) z sc10n

Skomentuj

wrzuciłem te zwrotnice z Alto 2 SC MK 2 do boxim-a i ciekawa rzecz wyszła ale wydaje mi sie że za nisko to coś cięte jest, poszperałem troche na niemieckim forum i widać podobne rzeczy robia, czyli do 170-tki wkładają cewke ponad 2 mH i tworzą jakieś układy nz kondensatorów

[ Dodano: 2007-01-25, 22:51 ]
        reszta
        Załączone pliki

Skomentuj

chyba korekcja baffle stepu-zeby bylo wiecej basu. jesli sie myle niech mnie ktos poprawi.

Skomentuj

pogieło was ?? SC10N prawie wogóle niejest filtrowany to na bank nie zagra....

Duza cewka dla basówki to oczywiście do kompensacji B-S

Skomentuj

Sound Wave ta zwrotnica wzięta jest z czeskiej strony Visatona. Uważasz że wstawili tam lipny schemat zwrotnicy?

Skomentuj

Czaruję...
              X