Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem natury kontrukcyjnej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem natury kontrukcyjnej

mam taki problem, ponieważ właśnie przymierzyłem mojego ax do otworu we froncie i ... zobaczyłem że cały ginie w płycie :neutral: no prawie. ale miejsca na przepływ powietrza wydaje się tam niewiele, płyta wiórowa kończy się niewiele powyżej wysokości dolnego zawieszenia. co z tym fantem zrobić? domyślam się że frez by pomógł, ale nie mam frezarki a wiórówka nie jest zbyt wdzięcznym materiałem do zabawy z dłutem. Czy jeśli zrobię pomiar w closed i wyjdzie tylko jeden pik rezonansowy to znaczy że jest ok i można zostawić?

hmm a jakiej grubości daleś płyte ??

myśle że niepowinno być problemów - ewentualnie mozesz od tyłu obszlifować

Skomentuj

22mm, też myślałem żeby troche od dołu pilnikiem pojechać, ale nie za blisko do mocować

Skomentuj

Spiłuj pilnikiem na ukos. Tak jakbyś fazował otwór pod śrubę z łbem wpuszczanym, ale tylko pomiędzy wkrętami. Tam gdzie są wkręty nie piłuj wcale, albo podpiłuj znacznie mniej :-).

Pozdrowienia

Skomentuj

Zawodowe konstrukcje maja front czasem nawet 5 czy 7cm i tam z kazdym glosnikiem jest taki problem. Jedynym rozwiazaniem jest wlasnie specjalne frezowanie rozchylajace otwor ku wnetrzu ale zostawiajac material na sruby montazowe.
          Domyslam sie ze kosz glosnika nie bedzie sie chowal w podfrezowaniu bo to by nieco pomoglo, w koncu 22mm front to nie tak duzo a glosnik moze sie schowac na jakies 8mm.

Skomentuj

zabawa z pilnikiem pomogła, jest ok, oczywiście w miejscach śrub zostawiłem niespiłowane. dzięki za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
            X