witam, masz problem ze wzmacniaczem, popierwsze z tda nie wyciszniesz tego co bys chcial, po drugie, napedzaj to jakims wzm zasilanym +-45V, zobaczysz kontrole!! :) pozdrawaim.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wrażenia odsłuchowe Tonsil GDN 20/80/2
Collapse
X
-
teraz bede mial troche czasu bo skonczylem sesje to sie troche pobawie, juz wczesniej myslalem zeby zasilic tego tda czyms mocniejszym, mysle o transformatorze +/- 35V 150-200W, to pewnie bedzie mialo kopa, no i przed tym musze zrobic subsonika bo mi glosnik rozwali na strzepy, juz teraz przy troche glosnijeszym sluchaniu membrana lata jak glupia. Szukam tego schematu plytki, szukam, szukam i nie moge znalezc, gdzie on jest, czytalem ten artykol o subsoniku ale tam zadnego odnosnika do plytki nie ma tylko do strony gdzie jest umieszczony schemat tego filtru i ewentualnie mazna za drobna oplata hehe 12$ zamowic pcb.
Skomentuj
-
to jaki transformator proponujesz do wzmaka? teraz mam 2x24V. masz moze wzor tej plytki subsonica na kompie? jak masz to czy moglbys mi podeslac na maila? czubek2033@wp.pl. dzieki z gory
Skomentuj
-
wieczorem zapodam, 32volty.
[ Dodano: 2004-10-15, 11:11 ]
aha, trafo 150 watow, wiecej nie trzeba. jest jeszcze jedna bardzo wazna sprawa, 10tys mikro na jedno napiecie to np. za duzo, zainwestuje w dobre kondensatory, to podstawa. polecam nippon, za smieszna kase sa na alegro. pozdrawiam.
Skomentuj
-
dzieki. Tak czytam te niektore posty to niektora wiara wypowiada sie na temat glosnikow, nie majac chyba o tym pojecia. Czytalem przed chwila stary post, jakis gosciu tez mial problem z duzymi wychyleniami membrany ze az mu cewka charczala, to ludzie mu wmawiali ze cienko zrobionych mp3 slucha albo ze ma wydluzyc rure b-r to problem zniknie. Myslalem ze padne. zamiast od trazu zaproponowac odciecie od dolu to wiara kombinuje jak konie pod gore.
Skomentuj
Skomentuj