Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy wzmak 2*40W w rozbiciu surrond maże napędzić GDN20/80/2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy wzmak 2*40W w rozbiciu surrond maże napędzić GDN20/80/2

pytanko cz sub.pasywny na GDN20/80/2 podpięty pod takie wyjście dobrze zagra czy to raczej marnowanie dobrego głośnika.

srednio na jeza... ale bez aktywnego filtra nie podchodz.

Skomentuj

troche za malo mocy... jak niemasz mozliwosci zdobycia mocniejszego wzmaka to kup Tesle 200-09 (2 cewkowa) i podlacz oba kanaly. mocy wystarczy i zagra dosc przyjemnie tylko ze nie zejdzie super nisko...
      a na wejscie wzmaka podlacz koniecznie filtr aktywny!! taniej i lepiej niz pasywny

Skomentuj

do GDN 20/80/2 filtr akrywny oczyw. dam .skrzenkę sam zrobię .ważne żeby zmieścić się do 250-300zł.a pozatym ten gło,snik ma potenciał więc za jakiś czas przerobił bym go na aktywny z dobrym wzmakiem i to było by już coś. dodam jeszcze że codzi mi o muze spokojną tupu Sade ,L.Cohen,K.Melula i czsami jak niema mojej 2 polówki to bym sobie zapuścil moją muze z młodości ...Black Sabbath i coś podobnego.dodam jeszcze że nie chodzi mi o głośnośc ale o pełe pasmo dzwięku.teraz słucham na wieży Philips FW66 moc 2*40W i wydawalo mi się że jest nieżle.ale ostatnio kupiłem do kompa Logiteh Z4 na 20cm subie i dotarło do mnie że jednak sub dużo by mi wzbogaciłbżmienie.

[ Dodano: 2007-02-11, 12:49 ]
        więc pytanie czu pod tum wzmakiem ,po podpieciu na surround zostanie pewnie tylko po20W na kanał .więc czy ja tego suba usłyszę.pozatym wzmak i głośniki to 6 omów,a GDN to 8 omów więc pewnie zagra mi ciszej ? a maże żle to kombinuję ? POMOCY..!!!!!!!!!!

Skomentuj

Czaruję...
        X