Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

doklejanie magnesu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

doklejanie magnesu

witam
    mam pytanie jesli chce doklejac magnes do glosnika to ta strona ktora sie odpychaja tak?? i kolejne rowniez ta strona ktora sie odpychaja?? i co mi to daje?? i jakim klejem moge to pokleic??

Zamieszczone przez daniel69
    jesli chce doklejac magnes do glosnika to ta strona ktora sie odpychaja tak??
    Tak.

i kolejne rowniez ta strona ktora sie odpychaja??
    Po co kolejne?! Lepiej jeden większy.

Doklejenie powoduje wzrost Bl i spadek QTS, przede wszystkim.

i jakim klejem moge to pokleic??
    Bluetac czy jakoś tak.

Skomentuj

Zwykły poxipol szary bedzie trzymał jak wściekły. Sam magnes sie już trzyma po prostu przyciagajac sie do metalu nabiegunnika a klej to juz tylko formalnosc.

Jak dasz za duzy lub za dużo magnesów to Qts zacznie spowrotem rosnać, wiec wszystko z umiarem .

Skomentuj

hehe wszystko z umiarem oki dzieki tak wlasnie myslallem i mialem zamiar pokleic poxipolem szarym bo wlasnie taki klejek mam i nie bede nic kupowal...

Skomentuj

Co do kleju to można użyć byle czego, nawet na wikolu się trzymie :)

Skomentuj

Sam magnes sie już trzyma po prostu przyciagajac sie do metalu nabiegunnika
            eee ale tylko wtedy gdy chcemy zeby qts wzrosnal...

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon
              Co do kleju to można użyć byle czego, nawet na wikolu się trzymie :)
              no nie wiem, przeciez wikol to typowy klej do drewna, moze i jakos sie bedzie trzymac, ale nie chcialbym zeby magnes wazacy 0,7kg spadl mi na elektronike na dole budy

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                Sam magnes sie już trzyma po prostu przyciagajac sie do metalu nabiegunnika
                eee ale tylko wtedy gdy chcemy zeby qts wzrosnal...
                Widać że nigdy nie ekranowałeś głośników :)
                Początkowo magnes który doklejamy odpycha się od układu magnetycznego (póki nie dotknie nabiegunnika), jednak gdy to się stanie wtedy trzyma się.

Skomentuj

Takero,mam 2 magnesy obok siebie,a nawet 4 i przeciez testuje to... jak doloze magnes tak zeby sie odpychal,to sie odpycha,jak docisne do nabiegunnika i puszcze go,to sie przesunie o 3-4 cm i zacznie go przyciagac,chyba ze bedzie mocny to go podniesie i obroci... (obruci?)

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez Tasior
                    obroci... (obruci?)
                    obróci - jak obrót-obroty - odmienia się ;]

Dziwne...
                    Mi się nic nigdy nie przesuwa - chyba że już kleje - wtedy klej działa jak smar i potrafi się obrócić, ale na sucho nic takiego się nie dzieje.

Skomentuj

Czaruję...
                    X