Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na GDN 30/120/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na GDN 30/120/1

Witam

Głośnik to Tonsil GDN 30/120/1

Przy pomocy bass box pro i swoich pomysłów obliczyłem obudowę netto na 70L@37hz
    Nie mogłem znaleść wszystkich parametrów więc liczyłem z szczątek .

Od tego subwoofera oczekuje równocześcnie niskiego zejścia jak i to żeby nie mulił w czymś szybszym.

Kupiłem Holtona 400 do niego z 300VA trafem.

Teraz pytanie . Co byście poprawili ?

Pozdrawiam

Najpierw to to podlacz a potem poprawiaj!
    A jakie napiecie trafa?
    Wzmak nieco na wyrost wersja 200W by starczyla a tak naprawde ta 100W tez bylaby dobra.

Skomentuj

Napięcia trafo to +/- 60V .Kondy 2x15000uF . Wzmak może na wyrost ale wersja 200W przy fullu by miała 100W/8R więc były by już zniekształcenia , a tak mam spokojny zapas mocy.

Skomentuj

a co ma koncowka mocy do zmieksztalcen? O mocy decyduje transformator i czy dasz koncowke 200 czy 400W to beda one dzialac tak samo na tym samym trafie.
        Jesli te +-60V to napiecie po wyprostowaniu to bedziesz mial jakies 150W/8omach.

Skomentuj

Chodziło mi o to że np bedę mieć wzmacniacz 100W/8ohm i jak dam na maxa to mogą pojawić się zniekształcenia.

A tak jak mam wzmacniacz 200W/8ohm to potrzebując 100W używam tylko 50% mocy wzmacniacz co wpływa na jakość. Chyba że się mylę :)?

150W/8ohm to idealnie do tego głośnika :)

Skomentuj

nawet jak bedziesz mial wzmacniacz 400W i odkrecisz na maksa to sie pojawia znieksztalcenia!
            No chyba ze bedziesz mial wzmacniacz estardowy z limiterem mocy ktory zapobiega przesterowaniom.

Skomentuj

Wszystko rozumiem . A co sądzisz o wymiarach paczki do tego głośnika i strojeniu ?

Skomentuj

Czaruję...
              X