Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co myślicie na temat tego głośnika

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co myślicie na temat tego głośnika

http://allegro.pl/item167667072__pot...dion_30cm.html

czy warto go kupić za tą cenę? Jaki do tego wzmacniacz?miałby jeździć w hondzie civic wydanie 5. Obudowa zamknięta, czy br? starczy mu 100litrów w br?

NIE, nie wiem czy mogles wybrac gorszy glosnik :P

Skomentuj

hahaha bardzo to zabawne a wiesz ile to 100 litrow.... chcesz zajac caly bagaznik... i nawet moze kupic gotowa skrzynie?? bez obliczen... tak sie do tego nie zabiera. A wyzej jest powiedziane i tak samo sie do tego dolaczam nie wiem czy mogles wybrac gorszy...

Skomentuj

Zamieszczone przez dR.LasCa
        starczy mu 100litrów w br?
        wykonalem kiedys cos takiego i nawet na transita to bylo wielkie!! ...a siedzialy tam 2 alpierdy SW... :oops:

Skomentuj

co w podobnej cenie?

w takim razie co w podobnej cenie?interesują mnie 12'...

Skomentuj

dR.LasCa, po 1 to wystarczyło wpisać "audion" w wyszukiwarce - dostałbyś ze 100 wyników z ogólnym przesłaniem "nie kupuj tej kupy"...
            Imho temat do zamknięcia...

Skomentuj

dR.LasCa słuchaj, niestety ale miałem w rekach ten głośnik. Jest on fatalny, wiem ze powtarzam opinie innych, ale nie bede golosłowny. Głośnik jak do mnie przyjechał (mowie konkretnie o tej aukcji i tym sprzedawcy) był zupełnie innego koloru jak na zdjęciach, Kiedy go podłączyłem do skrzynki ok 70l zamknieta, to grał tragicznie, kiedy dałem mu ok 50 W to strasznie zaczoł charczaec i buczeć. była to wina tragicznego zawieszenia ktore gralo glosniej niz membrama... poraszka. To samo było w basreflex.. parametry ktore wyslal mi sprzedawca to chyba od innego głosnika, ale na pewno nie od tego.
              Moze to tylko mi sie zdarzyło, jednak mimo wszystko odradzam z całego serca.
              Pozdrawiam surf87

Skomentuj

W tej cenie to masz 2 przetworniki, które zagrają jakoś. Jednym z nich to GMS 9300. Co do drugiego to na allegro rafałślusarzcyk( http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=541398 ) miał głośnik TW12. Jest to praktycznie TW3000 z innym kolorem membrany(czerwony, a TW3000 ma srebrny).

Chodzi mi konkretnie o ten głośnik: http://www.allegro.pl/item165235511_...a_12_tw12.html

Skomentuj

Pytanie z innej beczk... :-) Czemu te głośniki są takie tanie?? Czy to coś w stylu STX`a ?? (chodzi mi o te Ravelandy)

Skomentuj

TW3000 koszuje 190zł, AXX1010 kosztuje 260zł. To są ceny z Mivoca.
                    Rafał Ślusarczyk sprzedaje je po prostu w z mniejszą marżą.
                    Co co jakości, to nie zamieniłbym AXX1010 na GDN 30-300-4-AP. Na apeka z początka produkcji może, ale na te teraz na pewno nie. Nie są to jakieś super, rewelacyjne głośniki, ale za 100-150zł(mowa o AXX1010 i tym TW12) dostajesz głośnik z parametrami T-S i grającego nie najgorzej. Nie jest to przynajmniej dudnienie i buczenie jak w przypadku niektórych chińczyków.
                    TW3000 nie jest złym głośnikiem, a stosunek cena/jakość ma bardzo dobry. AXX podobnie, ale lepiej kupować je na allegro w bardziej przystępnych cenach(AXX1212 kosztuje u Rafała Ślusarczyka tyle samo co AXX1010 w mivocu).

Skomentuj

dzięki surf i cursor za konkretną odpowiedź, bo nazywanie "kupą"głośnika niewiele mi pomogło:)

Skomentuj

A moze tego, ma superowe parametry i jest taki sliczny i tani
                        http://www.allegro.pl/item166964769_...tega_basu.html

Skomentuj

proszę jedynie o poradę, a nie o śmianie się z mojej mniejszej wiedzy na ten temat...

Skomentuj

irek, a sluchales go?? bo o boschmannach nic niewiem...

Skomentuj

Ja miałem okazje słuchać tego modelu. Nie wiem jak zagra w szkrzynce zamkniętej, bo ja go słuchałem w br, robionym "na oko".
                              Co do brzmienia to było ono tragiczne, jeden wielki muł. Praktycznie tylko jednostajne buczenie, mimo, że muzyka to było techno(z dość szybkim basem). Słuchałem go w corsie A, na wzmaku Dalco(modelu nie znam, ale to też chińczyk).

Skomentuj

a co myślicie o tym stx? sprzedaję kamerkę pogłosową na allegro, więc mi starczy kasy na niego..GDN-30-300-4-AP. Ktoś na allegro zajmuje się robieniem skrzynek. spytałem o model stx, zaproponowali mi 48L. I jeszcze jedno...Czy za cenę 170zł kupię lepszy głośnik do suba niż ten stx?oczywiście w grę wchodzi tylko nowy...12 calowy:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dR.LasCa
                                  a co myślicie o tym stx
                                  jego najwieksza wada jest to ze nie schodzi supernisko. a tak to calkiem przyjemny szybki basik ktory na dobrym wzmaku pozadnie poruszy dach...

za te pieniadze kupisz glosniki ktore zejda nizej i mozliwe ze dadza potezniejszy bas ale daleko im bedzie z kultura do AP

mowiac prosciej - dobry glosnik na poczatek

Skomentuj

dR.LasCa słuchaj, proponuje Ci w sumie nie za 170 zł ale za ~240 bsw 124-II głośnik wymiatacz(choc wyglad dyskusyjny), parametry nie z du**, tylko takie jakie sa w rzeczywistosci; prawdziwy wykop na 35l brutto <ok>! A stx hmmm marka sie pogarsza ale mysle ze i tak jest całkiem dobra<ok> w tej cenie polecam sam mam takie 2 .
                                    PS.: A propos buszmenów jak dla mnie głośniki nie sa takie straszne... tez maja wykop i dynamike choc parametry sredniawka (wiem - słuchałem, czytałem).
                                    Pozdrawiam NIE gołosłownych!!

Skomentuj

Temat wyczerpany... nie ma co sie rozwodzic, ostatni post nie wniosl praktycznie nic a temat z przed miesiaca... zamykam.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X