Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sph 255 do BR

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sph 255 do BR

Co myslicie o glosniku monacora sph 255 do suba BR w domciu?? Miał ktos ?? Słyszał może ?? Wydaje sie ciekawy ale procz danych producenta nic nie znalazłem o tym jak sie sprawuje....

Więksi bracia w subie będą się lepiej sprawować.

Skomentuj

Jak juz gdzies pisalem mam sph 165 kep i na basie sobie radzi dobrze,niewiem jak z wiekszym odpowiednikiem,ale powinien byc dobry.

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
        Więksi bracia w subie będą się lepiej sprawować.
        Czyli co masz na myśli?? Większe monacory?? Bo w sumie interesująca jest ta 12"...
        Mógłbys jakies konkretne argumenty przedstawić??

Skomentuj

SPH 300KE jest BARDZO interesujący :!: W 100L/20Hz powinien zejsc piekielnie nisko a niskie strojenie powodyje opadanie ch-ki jak w zamknietej co za tym idzie nie powinnobyc problemu w mniejszych pomieszczeniach ani z szybkoscia.Pomimo ze WINISD nie symuluje odpowiedzi impulsowej tylko opóźnienie grupowe nie majace nic wspólnego z impulsem to jednak wyglad group delay jest podobny jak w zamknietej(dosc równy,bez kolan) i to jest wazne i sugeruja dobra ch-ke podatna jak z obudowy na wzmocnienie pomieszczeniem(room gain)

Skomentuj

A mnie kręci SPH250 TC... Tylko szkoda, że nikt nic konkretnego nie może o nim powiedzieć... :-/ Jedyna opinia jaką mogę się koierować wywodzi się z winisd... a z tego co se posymulowałem to 250 wypada podobnie do BSW... :-) ale wiadomo co moze wyjsc w praktyce :/ No i dobre jest w sph 2x8ohm.... jak odpale wzmacniacz będzie mózna go przykatować na 4 :-)

[ Dodano: 2007-03-03, 15:29 ]
            I kupa :-) Zamówiłem 250TC... :-)

Skomentuj

skad wziales? powiedz ze od uzytkownika audioo z audiomani,mialbys 25% taniej...

ja wczesniej myslalem nad tym 170tc (jakis taki,wiem ze ten 2 cewkowy) bo tanio wychodzil a i ciekawie mogloby byc,

Skomentuj

http://monacor.djshop.pl/_monacor/pr...7,monacor.html

dlaczego ja nic nie wiem o jakieś zniżce???????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????

Qrna czy nikt nigdy z forum nie słuchał głośników z tej serii??!!!!???!?!?!?!!!?!?

Skomentuj

napisz do audioo zapytaj i jak mzoesz to odwolaj zamowienie.

Audioo sprzedaje taniej dla ludzi z forum.

Skomentuj

A jaką najlepszą średnice BR dobrać do tego głośnika... bo nie bardzo kumam te definicje w winsid ... Pudełko na tą chwile będzie 50l ...

Skomentuj

ja bym dał najwieksza jaka zmiesci sie bez problemu(chyba ze bedzie mala).

tak z 8<cm (sph165 kep przy 5cm furczy)

Skomentuj

No i kupa. "250 TC" nie ma na razie w Polsce i nawet u naszych zachodnich sąsiadów... "audioo" oferuje mi "250 CTC" ale coś on chyba kuleje z zejściem.... :-/ FAK

A i jeszcze mały szczegół... w winisd w bazie danych głośników... monacor wygląda zupełnie inaczej niż na stronie producenta... O co biega??

Skomentuj

moze zmienili cos w glosnikach i aktualizowali parametry.

Skomentuj

qrde nie mogę przeżyć ze nikt z form nie potrafi przedstawić jakiej konkretnej opini o tych sprzetach... to dość drogi sprzęt i lipa by była kupić maniane :-/

[ Dodano: 2007-03-11, 01:37 ]
                            No to problem rozwiązany... znów kupiłem "na pałe" :-) Audioo ma mi dostarczyć 250CTC.... co to będzie... czy dorówna w jakim stopniu BSW ... czy będą to zmarnowane pieniądze... ?????? Dowiem się w przyszłym odcinku :-)

Skomentuj

Czaruję...
                            X