Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Technics

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Technics

Nie jestem fachowcem ucze się dopiero, chciał bym wiedzieć co myślicie o sprzecie Technics-a

Mam wierzyczke... dokładnie taką : http://www.ricardo.ch/cgi-bin/auk?cm...40;perlist=30;

i zastanawiam się czy to dobry sprzęt. Ogólnie jestm zadowolony bo chodzi już od...10 lat i nie ma żadnych awarii, głośniki w pożądku wygladają (membrana, zawieszenie) i dźwięk chyba też w pożądku.

Mam jeszcze jedno pytanie...czy tym głosnikom przyda sie wytłumianie?? Głośniki Bass Reflex.

wylumienia zawsze cos zmieni poprobuj
    a co do sprzetu to ja ze wzgledy na to ze to masz sie nie wypowiem ale nie jest to duzo lepsze od zwyklej mini wierzy aiwy :0

Skomentuj

Nie no wypowiedz się, jeżeli to co mówisz jest prawdą to dlaczego mam nie wiedzieć jaki mam sprzet :) Po to was o to pytałem :)

Chczrobić swoje głośniki, zastanawiam się czy ten wzmacniacz się do czegoś przyda

Aha i jeszcze raz: nie przejmuj sie tylko wal prosto z mostu :)

Skomentuj

sprzet jako sam wzmak nei jest zapewne taki zly ale kolumny uhhh warto by zrobic cos lepszego opartego o normlane glosniki

technics ma jedna przewage nad rewszat stawik z tej kasy nie stosuje jakicvhs magicznych korektorow wiec z dobrymi kolumnami mzoe jakos zagrac

Skomentuj

Wez to do kogos kto ma normalne kolumny a zobaczysz ze warto zrobic sobie nowe.

Skomentuj

Technics jak tyechnics.W końcówie mocy siedzi hybrydka SVI4004 albo 301H.W razie spalenia wzmacniacza koszt naprawy to ok 300-350zł dlatego uważaj!!.Ogulnie wzmacnaicz nie jest złej jakości.Gra o niebo lepiej niż każdy polski sprzęt typu WS442,WS354 itd.Jedynie czego sie można doczepić to moc która jest w 100% kłamana.Moc szacuje na ok 2x30-35W na kanał.Kolumny jak kolumny...to że technics nie oznacza że złe.NAJPIERW POSŁUCHAJCIE POTEM OCENIAJCIE !! - stara odwieczna zasada.

Skomentuj

Moja wypowiedz nie jest goloslowna!
              Wyprobowalem juz wiele takich rzeczy (nei wiem czy akurat taki model), dorobilem kolumny do roznych firm podobnych sprzetow, a i kiedys technicsa (tylko ze klocki) mialem.
              Mozna bylo tez od lat kiedy pojawily sie inne sprzety niz polskie poczytac o tym w gazetach (zarowno o zestawach jak i o samych kolumienkach).

Skomentuj

Ja proponuje to opylić i kupić sobie dobry wzmak i cd-player,może jakiś Denon?Technics to Technics,a kolumny to już całkiem szajs,poza elektroniką to japońce nic nie potrafią dopieścić,no może toyote ale nie głośniki.Ale to Twoja sprawa.
                PZDR

Skomentuj

stary technics nie jest zły !

Skomentuj

Wybacz boofi ale ja juz tą droge przeszedłem.Miałem starego Technicsa,jeszcze bez pilota,cd tylko miało,i po zamianie na Denona szybko o nim zapomniałem.No ale stoi se w salonie i stara nie daje sie dotknąć,ech cholera...Magnat mi tylko sie ostał i komplet z estrady.Co za czasy,baby rządzą!
                    PZDR

Skomentuj

Owszem technics to technics ale zależy jaki.Patrząc na np model wzmacnaicza SU-V 300 gdzie jego deklarowana moc to 2x27W na 8r przy zasilaczu złożonego z mostka 3A 2x2200uF i 70W trafo to wole se kupić fajny discman :).Patrząc np na SU-V 800 czy 9000 czy SA-..1100 to już nie te bajki.Tam wzmacniacz to potęga i denon przy nim wysiada!.Jednak to nie zmienia faktu że denon jako nieliczny stosuje trafa toroidalne i duże pojemności w zasilaczach!.

Skomentuj

z tego co wiem to technics produkuje/produkował bardzo fajne odtwarzacze płyt z wielobitowymi przetwornikami c/a np sl-pg1 czy coś w tym stylu, ale wzmacniacze...szkoda gadać.

co do denona to mam taki mały zestawik tej firmy lecz w środku jeszcze trafo z rdzeniem EI siedzi, ale nie zmienia to faktu że gra bardzo fajnie i klase ma...

Skomentuj

Czaruję...
                        X