Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotka w SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotka w SW

Kompletuje wlasnie sprzet pomiarowy (JIG gtowy, mikrofon sie lutuje a preamp w blokach startowych) i zastanawialem sie nad tym tutorialem w audiomanii o SW. Mam pytanie co do kolejnosci: najpierw mierze glosnik bez mikrofonu, program liczy mi obudowe ja ją dopasowuje, projektuje i buduje a co dalej? bo z tutoriala zrozumialem ze mam wlozyc glosnik do obudowy i pomierzc mikrofonem? nie bardzo rozumiem ten moment, moglbym zosawic sobie "furtke" do wlozenia do budy zwrotki ale jakos mi to nie pasuje. poza tym jak podlaczyc te glosniki bez zwrotki do pomiarow. prosze o jakis wyjasniacy opis. z gory dzieki.

Primo: robisz pomiary głośnika na podstawie których obliczasz obudowę i taką budujesz.
    Secundo: robisz pomiary głośników w zbudowanej obudowie bez zwrotnicy (każdy z głośników podłączając osobno do wzmaka pomiarowego).
    Tertio: na podstawie dokonanych pomiarów projektujesz zwrotnicę, montujesz ją i jeszcze raz mierzysz dla potwierdzenia zgodności z symulacją. Potem już tylko odsłuchy, poprawki zwrotki, odsłuchy, poprawki zwrotki, odsłuchy, poprawki zwrotki, odsłuchy, poprawki zwrotki, odsłuchy, poprawki zwrotki... aż będziesz "content" :wink:

Skomentuj

Czaruję...
    X