Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 104 II kilka pytań

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BSW 104 II kilka pytań

1. Gdzie moge kupić ten głośnik?
    2. Czy 100 watowy wzmacniacz wystarczy do napędzania głośnika?
    3. Czy warto kupić używany głośnik?

Ad.1 prosiłbym o linki do sklepów online, wpisując w google znalazlem tylko jeden sklep
    Ad.2 mam już gotową skrzynke ok 30l i wzmacniacz 100W, dobrze byłoby gdybym nie musiał zmieniać wzmacniacza ze wzgledu na koszty i na to, że wzmacniacz jest juz wbudowany w skrzynke, ale jeśli będzie trzeba to z czasem wymienie go na mocniejszy
    Ad3. mam możliwość kupna tego głośnika za 150zł (używany) ale nie wiem czy warto?!

z góry dzieki za odpowiedzi! jak skończe prace nad subwooferem to z pewnością zamieszcze go w dziale "własne konstrukcje"

http://www.allegro.pl/item172424296_...sw_104_ii.html

Skomentuj

widziałem ta aukcje tylko nie wiem czy warto kupowac używany głośnik

Skomentuj

Nie wiem czy warto go kupować, przemaglowałem go dość dobrze i głośnik jest dużo gorszy od 12" z tej samej serii. Twoja propozycja budy jest trochę za duża, trzeba zmniejszyć kilka litrów, do okolo 26, ale nie dużo mniej, głośnik jak widać po TS jest czuły na strojenie. Z tego co pamiętam w końcu doszedłem do 26@38-40 i grał chyba najlepiej. Tak czy siak super kopa ani super zejścia się z niego nie uzyska, więc ze wzmacniaczem nie ma co szaleć, niby grał trochę lepiej na 300W janku niż na 150W n-mosfecie, ale chyba nie warto dopłacać, myślę że coś pokroju symasyma byłoby optymalne. BTW w miarę dobrze trzyma parametry.

Skomentuj

Czaruję...
        X