Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaśniedziałe przewody

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zaśniedziałe przewody

Witam. Mam pytanie.
    Czy zaśniedziały przewód od wzmacniacza do kolumy może spowodować straty jakości dźwięku w niskich pasmach częstotliwości? Tj. czy może być słabiej "pobudzany" głośnik basowy? Chodzi o to czy przy "czystym" przewodzie membrana drgać będzie mocniej?

A mozesz cos wiecej napisac o tym kablu? to jest kabel kolumnowy czy stary kabel od zelazka ktory chcesz uzyc do polaczenia wzmak-kolumny? Caly jest zasniedzialy czy tylko koncowki? jesli wyglada jak g... to lepiej to wyrzuc. A wogole co to za pytanie? Zwykly kabel kolumnowy kosztuje max 3zl za metr wiec nad czym tu sie zastanawiac?

Skomentuj

Pytanie jest normalne, tylko trzeba troche pomyśleć nad jego zrozumieniem prosze ja Ciebie bardzo.
      (A poza tym kable to mogą być energetyczne. Tej średnicy przewodniki nazywa się przewodami)
      Mam normalny przewód kupiony ze sklepu. Załóżmy leży taki przewód z zarobionymi końcówkami miesiąc na świeżym powietrzu. Co dzieje się z końcówkami? Śniedzieją. I teraz pytanie, czy zaśniedziałe końcówki powoduja spadek jakości dźwięku, głównie w pobudzaniu niskotonowca (bo to zauważyłem i nie jestem pewien czy to od przewodu). Chyba dostatecznie zrozumiale to wyjaśniłem.

Skomentuj

A ciezko to sprawdzic samemu? odetnij zasniedziale koncowki i sprawdz sam.

Skomentuj

nie ma to wielkiego wpływu....
          napisz jeszcze co za głośnik i wzmacniacz.

Skomentuj

Czaruję...
          X