Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SP-DIF COAXIAL

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SP-DIF COAXIAL

Dostałem w "spadku" dosyć porządne kable do wzmacniacza firmy Profigold. Kabelki 2xRCA / 2xRCA klasyczne chinche :-)

I teraz moje pytanie : Che podłączyć amplituner z wejściem SP-dif coaxial z karta dźwiekowa w komputerze z wyjściem Sp-dif coaxial.
    Czy mogę zastosować jeden z kabli jak wyżej czy tez muszę zakupić specjalny kabel coaxial ?
    Ewentualnie jaka jest pomiędzy nimi różnica ??

No jeśli wyjście na karcie jest czincz to bez problemu.

Skomentuj

w karcie masz zapewne wyjście na małego Jecka3,5 wiec zapewne będziesz musiał sprawić kabel z tymi końcówkami mały jack3,5 -1RCA typowy przewód S/PDIF innych nie ma..

Skomentuj

Nie karta ma wejście i wyjście Spdif na RCA oraz na tos-link ale akurat ampli nie ma wejścia optycznego a jedynie coaxial

Skomentuj

No to śmiało podłączaj.
          kad, zazwyczaj wyjścia cyfrowe nie są małymi jackami 3.5 a ich mono odmianą, czyli potrzebujemy wtedy kabla jackmono-rca. Tak jest w kartach soundblaster.

Skomentuj

coaxial to podlaczenie kablem koncentrycznym, jednak na male odleglosci kazdy sie nada.
            Jesli cos bedzie nie tak to kup sobie cienki kabel telewizyjny 75om i dwa czincze.

Skomentuj

Dziękuję za pełną odpowiedź zestaw już gra i gra bardzo dobrze.
              Temat uważam za zamknięty :cool:

Skomentuj

Czaruję...
              X