Glosnik jest swietny, cewka nie do spalenia choc nie zalecam 500W wzmaka 300 gora 400W bedzie odpowiednie. 0czywiscie glosnik zagra nawet na wzmaku 100W i to niezle bo ma bardzo wysoka efektywnosc. Jedyna wada tego glosnika to mala gleokosc montazowa ktora odbila sie na niskim Xdam zedu 14mm. No i ta cena, glosnik jest drogi choc widac za co sie placi bo ma najwiekszy magnes jaki mozna gdziekolwiek zobaczyc.
to fakt, magnes ma wielki!
Xdam naprawde nie ma co sie martwic, przy pelnym wysterowaniu wzmaka Irka (ok300W) przy naprawde ciezkiej muzyce glosnik ani razu nie wydal z siebie niepokojacego dzwieku, caly czas pelna kontrola. ahh. jak sprzedam bede cholernie teskic i pewnie jak znowu bede przy kasie kupie ta hiszpaneczke
60L BR
jesli jestes zainteresowany to szybko szybko sie decyduj bo mam juz powazna oferte z tym ze trnsakcja wiazana ma byc, a zawsze wole gotowke:P wiec jak cos daj znac w miare predko:)
zgadza sie aryan maja pewien feler w wykonaniu. Pierwsza wersja ktora testowalem grala bardzo dobrze ale sie okazalo ze ma wade fabryczna i poszla do wyniany bebechow. No i po tym zmienily sie parametry i juz m isie tak nie podobala. Teraz jest nowa wersja ktora wyglada nieco inaczej a co zmienili to nie wiem w kazdym razie xdam nadal jest maly bo to wynika z plytkiego kosza glosnika. Jednak poprawili cos i juz tak nie jest slyszalne stukanie, zreszta nie bardzo nie bylo bo pierwsze uderzenie jest o zawieszenie dolne. Najbardziej slyszalne jest stukniecie cewki w magnes.
mam ta beyme i pod wzmakiem irka jeszcze nie zdarzylo mi sie doprowadzic do stukania cewki, pomimo ze mam o 15L wieksza bude od zalecanej przez producenta. co jak co zadnej wady nie widze i nie pisze tego bo chce sprzedac tylko jako swoja opinie dla innych.
Przy wzmaku 300W nic nie bedzie slychac, zreszta jest subsonic. Ale prawdziwe 500W na niskich tonach to dla tej beymy niezbyt sprzyjajace warunki pracy.
Pierwszy raz jak mierzylem beyme w 60dm3 b-r to mialem 30hz -6dB. Jeszcze tylko alphard yakuza tak nisko potrafi zejsc tylko ze yakuza muli niemilosiernie a beyma jest zawsze szybka i dynamiczna.
Szkoda ze nie mialem na pomiarach BSW 12cali to bym je jakos porownal. BSW 124 wyglada lepiej w parametrach niz 154.
Skomentuj