Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny Tonsil ZGC-60-8

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny Tonsil ZGC-60-8

Witam!
    Mogę kupić te kolumny za niewielkie pieniądze. Wymiary kolumn to 46x26x21, objętośc dla głośnika basowego powiedzmy 20 litrów, bo trzeba coś zostawić dla średniotonowego. Tu pytanie powstaje czy w tych 20 litrach zagra fajnie ten głośnik. Zwrotnica nie jest wielkim problemem. Nie mam chwilowo możliwości zrobienia symulacji dlatego prosze o pomoc, zresztą nie na samych symulacjach należy się opierać, a napewno ten głośnik wykorzystała nie jedna osoba. Głośnik ma wysoki Qts czyli do obudowy zamkniętej, chociaz może ten
    z niskim Qts zagra głośniej i ew. lepiej... Zaznaczam, że zrobienie dziury na wylot nie stanowi problemu. Słucham Hop-Hip'u :roll: i lubię niskie zejście, wiadomo ze to nie subwoofer, ale zawsze można cos zdziałać w kierunku niskiego basu. Proszę o pomoc i ew. dziękuję :grin: za wszelkie sugestie...Pozdrawiam!

jak dla mnie straszne kombinowanie ze straszną kupą.
    Po co kupować jakieś stare brzydkie budy skoro w obi za 20zł dotną z wiórówy 18mm płyty na naprawde niemałe kolumny - sklejasz i masz coś co już jakoś wygląda.
    Jeśli chcesz niskobudżetowy zestaw do hh np to zrób podłogówki na 2 x arn150 i stx pj.
    3 drogi sobie odpuść.

Skomentuj

No właśnie tak się zastanawiałem dziś rano i chyba tak zrobię, bo rzeczywiście będę mógł sobie zrobić ładniejsze budy. Dzięki i Pozdro.
      Temat uważam za zamknięty.

Skomentuj

Czaruję...
      X