Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mam takie skrzynki...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam takie skrzynki...

Witam.

Mam takie skrzynki:

Płyta wiórowa 12 mm, wysokość 48 cm, szerokość 20 cm, głębokość 17 cm, pojemność jakieś 12 litrów. Średnica największego otworu 14,5 cm. Chciałbym zrobić z nich za przyzwoite pieniądze, przyzwoite kolumienki 100 do 150 wat, 4 Ohm, do pokoju 15 m2. Wzmacniacz Denon PMA-700AE, muzyka to jazz, elektronika.

Czy to ma sens?

Poczytałem ostatnio o budowaniu kolumn i że tak powiem te wszystkie cyferki, obliczenia, dobieranie głośników, projektowanie zwrotnicy, całkowicie przerasta moje możliwości. Ja po prostu nie posiadam odpowiedniej wiedzy. Mogę je poskładać, polutować ze schematu, zrobić estetyczne wykończenie. Potrzebuję pomocy tylko w doborze komponentów.

Czy znajdę taką pomoc?

po 1 ile masz kasy na tą zabawę?
    po 2 moim zdaniem gra nie warta świeczki obudowa licha. no i ciężko jest dopasować coś odpowiedniego. szczególnie że to 3way i bez pomiarów się nie uda.
    proponuje to cuda sprzedać albo spalić i złożyć coś od podstaw... i zdecydowanie 2drożne.

Skomentuj

Wybieram opcję SPALIĆ :smile:
      Poszukam jakiegoś gotowego projektu z wykonaniem skrzynek.
      Dzięki.

Skomentuj

tak będzie zdecydowanie najlepiej, materiał na obudowy to groszowe sprawy.
        przejrzyj dział gotowych konstrukcji, może coś wpadnie Ci w oko.

Skomentuj

skrzynki proponuje na allegro wystawić - dobre i pare groszy wyrwać, a takie dość nietypowe mogą się nawet nieźle sprzedać :P

Skomentuj

Zgadza się, a samemu zrobić coś z min. 16mm

Skomentuj

nie wywalaj tylko sobie zrób satelitki 2-drozne z tych pudeł :)
              Tam gdzie jest średniak wstaw BR. jakieś tanie soprany piezoelektryczne plus midbasy. Zawsze jakoś zagra. Rewelacji nie będzie a jak Ci nie będą pasowały to zawsze możesz na allegro wystawić albo jakiemuś kumplowi opchnąć :)
              Trening czyni mistrza więc trenuj zanim zmontujesz coś od podstaw.

Koszta:
              2x bass ~ 15zł sztuka
              2x sopran ~ 6zł sztuka
              2x BR ~ 2,5zł sztuka
              Okleina z Castoramy około 12zł na glosnik.

Całość pi razy drzwi 36zł za zrobienie jednej kolumienki :-)

jesli masz pisać takie głupoty - lepiej nie pisz wcale -mIKI

Skomentuj

Zamieszczone przez HouseM
                jakieś tanie soprany piezoelektryczne
                Trening czyni mistrza więc
                wiec jezeli tak zrobisz to sie dowiesz dlaczego tego sie nie kupuje...

Skomentuj

albo jakiemuś kumplowi opchnąć
                  jeśli chcesz kumpli stracić to jak najbardziej ;]
                  Generalnie te piezaki alpierda po 5zł to kupa jakich mało, pewnie 15cm niskośredni będzie miał lepszą góre od nich i w dodadku będzie wyżej ciągnął...

Skomentuj

Czaruję...
                  X