Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx grubość obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx grubość obudowy

Witam
    Chodzi mi o to
    czy ktoś miał do czynienia z gotowymi podłogówkami stx, myślę o
    F-240
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...vItemDB=itemdb
    W danych katalogowych F-240 ma wagę 24 kg sztuka, jaka grubość ścianek może być w tej kolumnie? Jak te kolumny grają? Wyglądają ciekawie, ale obawiam się, że graja beznadziejnie, nawet czytałem, że maja jakieś gumowe zawieszenia, jednak wchodząc na fora diy często ludzie piszą o przetwornikach stx. Zastanawia mnie solidność konstrukcji, bo za taka niewielką cene grubosć scianek z reguły jest zyletkowa, np. 5 mm. Pozdrawiam

grać gra - bo musi. jednak za takie pieniądze (zawsze można dołożyć) warto zrobić coś samemu, zdecydowanie lepszego! w tych gotowych kolumnach jest wiele niedociągnięć. a grubość ścianki to pewnie liche 12mm

Skomentuj

mIKI, przy 12mm w życiu nie ważyłoby to 24kg!

Skomentuj

własnie gdzyby nie te 24 kg nawet nie poruszałbym tematu, może to błąd?

Skomentuj

same głośniki ważą ~10kg. czyli te budki waza jakieś 12-13kg, dużo?

Skomentuj

mIKI, imo to głośniki ważą max. 7 kg.

Skomentuj

wg danych ze strony stx niskotonowe 2,1 kg każdy czyli 4,2 kg, średniotonowy 0,7 kg, wysokotonowy 0,6 kg czyli razem niecałe 6 kg, zwrotnica, kable itp chyba tak dużo nie ważą

Skomentuj

myślę że w wypadku kolumn stxa waga to najmniejszy problem, nie ma sensu się sprzeczać - proponuje posłuchać jak grają ;]

Skomentuj

dokładnie tak.

Skomentuj

takero, ale z tego co zrozumiałem to rosimowi zależy właśnie na obudowie.

Skomentuj

tak chodzi mi o obudowy, przetworiki i zwrotnice to już inna historia

Skomentuj

Zamieszczone przez rosim
                        W danych katalogowych F-240 ma wagę 24 kg sztuka, jaka grubość ścianek może być w tej kolumnie? Jak te kolumny grają? Wyglądają ciekawie, ale obawiam się, że graja beznadziejnie, nawet czytałem, że maja jakieś gumowe zawieszenia, jednak wchodząc na fora diy często ludzie piszą o przetwornikach stx. Zastanawia mnie solidność konstrukcji, bo za taka niewielką cene grubosć scianek z reguły jest zyletkowa, np. 5 mm. Pozdrawiam
                        z tego co tu widze to chodzi o to jak grają, o całośc, a nie tylko o bude.

Skomentuj

Czaruję...
                        X