Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy/ jakie wymiary obudowy i bass reflexu do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomocy/ jakie wymiary obudowy i bass reflexu do suba

Witam
    Mam głośnik RSW 1239 A ( 30 cm ), potrzebuje wymiarów obudowy i bass reflexu do wykonania subwoofera. Bardzo prosze o pomoc. Dane głośnika to:

fs :
    - 26Hz
    Re :
    - 3.5 ohm
    BL :
    - 8,3 N/A
    Qts :
    - 0.80
    Qms :
    - 3.25
    Qes :
    - 1.05
    Vas :
    - 84
    Mms :
    - 124.9
    Cms :
    - 0.33
    Skok membrany :
    - 25 mm
    Impendancja :
    - 4 ohm
    Skuteczność :
    - 93 dB
    Pasmo przenoszenia :
    - ( 29 - 2500 Hz )
    Moc muzyczna :
    - 450 Watt
    Moc znamionowa :
    - 225 RMS

Przeczytałem parę waszych odpowiedzi i widze że ten głośnik nie jest najlepszy, więc jeśli ten głośnij jest słaby to jaki polecilibyście mi w cenie do 120zł.
    Z góry dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam

A ja ci mowie z gory ze ten glosnik nie nadaje sie do BR QTS-0,80 odpada BR

Skomentuj

W Elektrolandzie byly takie za 77 zl. Sam sie zastanawialem, ale sie rozmyslilem. Do BR to sie nie nadaje. Nie wydaje mi sie, zeby te parametry byly prawdziwe, ale wedlug nich, jesli sie nie pomylilem to w zamknietej bedzie dobrze juz od 45 litrow. Lepiej dac wieksza obudowe ok 60 litrow. Jednak kto wie jakie parametry ma ten glosnik w rzeczywistosci. Zawsze mozna sprobowac, bo glosnik nie jest drogi, ale o jakosci chyba ciezko tu mowic. Pozdrawiam.

Skomentuj

jak go kupiłeś to zastsuj sie do polecen w/w a jak nie to niekupuj

Skomentuj

Rzeczywiście tylko zamknięta bo nie dość że duże qts to niskie fs. Jednak obudowa zamknięta to jak dla mnie same plusy o ile głośnik jest wmiare dobry i dysponujesz odpowiednim wzmacniaczem. Pozdro

[ Dodano: 2004-10-09, 18:07 ]
          obudowe dobierasz w zależności od tego do czego ten sub będzie służył. Przynajmniej według mnie. Słabe głośniki charakteryzują się małą kontrolą, więc dawałbym raczej małą skrzynkę 30-50l. Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
          X