Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sie moglo spalic w glosnikach??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sie moglo spalic w glosnikach??

Mam problem bo cos mi sie spaliło w głosnikach tylko nie wiem co? Smierdzi od nich spalenizna! Cz ktos wie co to moze byc? I jeszcze chcialem zapytac czy ktos wie jak wymienic cewke w glosnikach i gdzie mozna dostac czesci do glosnikow takie jak membrana , kopulka czy cewka? Z gory dziekuje za pomoc.

poczytaj to: http://diyaudio.pl/portal.php?show=11

a czesci do regeneacji dostniesz na allegro, tylko zastanow sie czy nie lepij bedzie kupic nowe glosniczki, po regeneracji na pewno zmienia sie jego parametry

Skomentuj

Zamieszczone przez Bawool
      cos mi sie spaliło w głosnikach tylko nie wiem co
      niewiem co tam sie moze spalic wiecej niz tylko cewka

Skomentuj

membrane mozna przeciez podpalic :P

co to za glosniki?

Skomentuj

A moze mi ktos dokladniej powiedziec lub przeslac jakis link gdzie mozna kupic te czesci do glosnikow??

[ Dodano: 2007-04-21, 14:25 ]
          mam glosniki Lg razem z DVD i sa w miare fajne wiec chcial bym je jakos przywrocic do stanu uzywalnosci :smile:

Skomentuj

www.pabel.pl www.umifon.pl moze na zamowienie ci zrobia, ale pewnei trzebaby wyslac im glosniki...

Skomentuj

nikt nie naprawia glosnikow <16cm srednicy no chyba ze wysokotonowki.
              Zestawy typu "kino domowe" wszystko w jednym to jednorazowki, cos sie uszkodzi to sie wyrzuca.

Skomentuj

A jakie glosniki polecacie kupic?? najlepiej jakies nie drogie i fajne.

Skomentuj

moze zestawy mivoca?? firma calkiem solidna jak za taie pieniadze
                  http://www.allegro.pl/item187766761_...d_ss_lodz.html
                  http://www.allegro.pl/item186037925_...tki_nowe_.html
                  http://www.allegro.pl/item187766771_...d_ss_lodz.html

Skomentuj

co to znaczy niedrogie? pojecie mocno wzgledne, wiec skonkretyzuj

Skomentuj

cena w granicach 100-150 zł by mnie interesowala. a te glosniczki MIVOC sa w miare dobre?? i jeszcze jak byscie dali namiary na jakis fajny subwoofer.

Skomentuj

mivoci jak na swoja cene graja bardzo przyjemnie. sa zdecydowanie lepsze niz chinczyki a w podobnej cenie
                        proponuje pierwszy link + takze sub mivoca bo prawdopodobnie niemasz za duzo pieniedzy na normalnego suba

Skomentuj

A do tego wzmacniacza co mam w tym badziewnym DVD opłaca sie dokupic jakies głosniki czy lepiej wszystko od poczatku kupowac???

Skomentuj

a ile masz na to kasy?? bo jezeli niemasz teraz kasy na dobry amplituner to dokup tylko te mivoci (moze byc bez suba) i pozbieraj na dobre kino

Skomentuj

Re: Co sie moglo spalic w glosnikach??

Zamieszczone przez Bawool
                              Mam problem bo cos mi sie spaliło w głosnikach tylko nie wiem co? Smierdzi od nich spalenizna!
                              może to co na fotce poniżej?? :mrgreen:
                              a tak naprawde to koledzy dobrze radzą
                              Załączone pliki

Skomentuj

seba007, hahaha bardzo dobry pomysł... hahaha jeszcze sie tak nie usmiałem... pozdros :mrgreen:

Skomentuj

Oplaca sie kupic sam glosnik niskotonowy??? bo mam pudlo z tamtego starego co sie spalił.
                                  Potrzebny mi jest o srednicy 17 cm.

Skomentuj

Bawool, mozesz kupic ale byle byl slaby zeby ten scalak mogl go napedzic

Skomentuj

a mozecie mi podac jakies namiary zebym znalazl jakis ten glosnik niskotonowy o srednicy 17 cm?? Z gory dziekuje.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X