Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana głośników

Mam serdeczną prośbę. Nie znam się na wzmacniaczach i kolumnach. Kupiłem amplituner FM 5412 Radmor o mocy wyjściowej 50 W/8Ω i używane kolumny produkcji angielskiej .W tych kolumnach uszkodzone są głośniki , okablowanie i zwrotnice są dobre. Chcę dokupić nowe głośniki ale nie wiem jakiej mocy aby dobrze współpracowały z z tym amplitunerem. W tych kolumnach są zamontowane po 3 głośniki; duży o średnicy 20 cm - symbol HIF 20 ESM 4Ω , średni o średnicy 13 cm - symbol HIM 13 B 8 Ω i mały o średnicy 6 cm - symbol-TW6 B 4Ω. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w tym temacie.

Imho nieco się wkopałeś :/
    Które głośniki są uszkodzone ?

Skomentuj

Sorki ale to nie wyglada nawet na chiński oryginał.Grzebane coś było.I na mój gust nie warto tracić energii nad reanimacją bo efekt wyjdzie mizerny.

Skomentuj

tak wiec po raz kolejny dochodzimy do wniosku ze lepiej zrobic od nowa...
        tak wiec ile kasy chcesz przeznaczyc na kolumienki i czego sluchasz??

Skomentuj

poszukalem w necie to znalazlem ze na 99% są to głosniki AUDAX bodajrze z lat 80`

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
            na 99% są to głosniki AUDAX
            wiec jezeli mialbys zamiar je wymieniac na oryginalne to bys sie troche wykosztowal

Skomentuj

Nie wiem czemu w polsce audax jest synonimem jakieś wyższej klasy , mają i głośniki po 10 ojro...

Skomentuj

takero, owszem,ale czy tylko?I tu pies pogrzebany.Co do tematu,sytucja podobna jak z moimi kopółkami,uciekałem z nimi bo zdawałem sobie sprawę że mam koncówke serii.I to jest ból tej marki,coś sie pojawia i momentalnie znika.Jak i cały audax.Więc może być problem z uzyskaniem oryginałów.

Skomentuj

moim zdaniem jedyne sensowne rozwiązanie to zamówienie IDENTYCZNYCH cewek i próba regeneracji.

Skomentuj

zdzich, mozemy prosic o jakies zdjecia tych kolumn??

Skomentuj

Czaruję...
                    X