Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D&K Polaris 300 - słyszał ktoś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

D&K Polaris 300 - słyszał ktoś?

Witam!
    Ostatnio planowałem i właściwie planuję zrobić sobie małe kolumny DIY. Jednak narafiłem na ofertę kolumn D&K Polaris 300. Jedna kolumna posiada o ile się nie mylę 2xARN226, 2xARN150 i 1xARV. Wiem, że nie są to kolumny Hi-End, ale pewnie lepiej to zagra niż kolumienki na XW i visaton. Pomyślałem sobie, że zawsze można wymienić ARV na SC10 i cieszyć się dźwiękiem, chociaż prawdopodobnie byłbym zadowolony z tego. Słuchałem dziś podobnej konstrukcji STX w sklepie na wolumenie, szczerze mówiąc, grały one najlepiej ze wszystkich kolumn jakie się tam znajdowały. Muszę zaproponować jakąś cenę za ten zestaw. Czy możecie mi pomóc w wycenie tego zestawu?Pozdro!

Były podobne konstrukcje w dziale im poświęconym. W większości opisów jest cennik podany, może Cię to jakoś naprowadzi.

Skomentuj

kupić owszem, ale zmienić głośnik to eeee głupota
      do każdej kombinacji głośników potrzebna jest inna zwrotnica i nie mozna sobie dowolnie zmieniac glosnikow, to niczego nie poprawi, a wrecz pogorszy

Skomentuj

Pastor, za ile mozesz je kupic?? bo jezeli za mniej niz koszt DIY to calkiem sie oplaca. jezeli oczywiscie brzmienie bedzie Tobie odpowiadalo.
        Zamieszczone przez Wojtus_K
        ale zmienić głośnik to eeee głupota
        zawsze mozna glosnik wymienic ale potrzeba do tego dopasowac zwrotnice

Skomentuj

No wiem, że należy zmienić ew. dopasować zwrotnicę, ale to zrobiłbym dopiero wtedy jak mi się znudzi ten dźwięk. Nie wiem jeszcze za ile to kupię, musze zaproponować cenę.Popatrzę na forum. Pozdrawiam!

[ Dodano: 2007-05-03, 15:51 ]
          P.S.
          Byłem na odsłuchu. Wzmacniacz Cambridge Audio Azur 640A
          Szczerze mówiąc nie grało to super, ale lepiej niż kolumny STX'a. Jednak niektóre utwory robiły wrażenie, nawet nie pamiętam tytułów, bo było tego dużo. Cena za ten zestaw to 560 zł. Co ciekawe Pan ten posiadał do tego zestawu fajny odtwarzacz CD Pioneer, gdzie płytę kładzie się na szufladzie do "góry nogami". Co sądzicie o tej cenie? Jezcze dziwi mnie różnica w wyglądzie membran głośników basowych w jednej kolumnie. Są jakby malowane i szorstkie, nie widać na nich prążków.

link
          Pozdro!

Skomentuj

pawel s, to mialem na mysli, wymienic głośnik nie bardzo, ale jesli za wymiania idzie przeprojektowanie i wymiana zwrotnicy to owszem mozna wymieniac, tylko czy kolega da rade w pomierzeniem zwroticy i zaprojektowaniem odpowiedniej?

Skomentuj

Już jestem właścicielem tych kolumn. Opłacało się, jestem zadowolony. Grają fantastycznie, dużo basu i wogóle, tylko wysokie tony są lipne troche, ale kiedyś sie je wymieni na SC10. Nie mam w domu wzmacniacza, słucham ich obecnie na mostku TDA, połaczone są szeregowo. Grają całkiem fajnie. Jednak na wzmacniaczu Cambridge jest świetnie;D Do tych kolumn nie potrzebny jest subwoofer :mrgreen: Teraz zbieram na wzmacniacz.Pozdrawiam!

Skomentuj

jak juz nazbierasz na wzmacniacz to nie kupuj sc10n bo to przecietny glosnik. ja bym juz dozbieral do jakiejs vify czy seasa
                za te pieniadze to sie oplacalo. jak sie okaze ze te glosniki sa "kombinowane" to wymiana bedzie kosztowala jedynie 35zl/szt :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                X