Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośnik dwucewkowy 25cm - no name

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośnik dwucewkowy 25cm - no name

Witam,

jak w temacie, mam głośnik dwucewkowy, 25cm basowy, impedancja 6Ohm i max 60W tak pisze. tylko że nie ma firmy a po numerach na magnesie to nic nie znalazłem... głsnik wyjęty z suba, nie wiem co i jak (kupiłem na allegro sam głośnik) i chciałem zrobić suba z niego, pasywny. tylko ze nie wiem jaka najlepsza będzie obudowa do tego, jaki litraż itp.
    czy mógłbym prosić o jakąś pomoc ?? chodzi głównie o oglądanie filmów i słuchanie muzyki, czasem techno i rock...
    zdjęcia głośnika prześlę na maila każdemu który będzie chciał, żeby nie zaśmiecać..

Z góry dziękuję.

zaby cokolwiek dobrze policzyc to musialbys ten glosnik pomierzyc (i nie chodzi tutaj o pomiary suwmiarka)

bez parametrow moge tylko zaproponowac skrzynie 40l - zamknieta dla pewnosci lub b-r strojony na 40Hz jezeli chcesz wiecej basu...

Skomentuj

no tak.. a gdzie takie pomiary można przeprowadzić i ile mogły by kosztować.... ?

Skomentuj

STX np oferuje takie pomiary za 30zl

samemu mozna to pomierzyc ale potrzebny jest JIG http://audiomania.info/articles.php?id=41 i program speaker worshop
        popytaj moze ktos z twojego miasta ma sprzet...

Skomentuj

Czaruję...
        X