Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilna PORADA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pilna PORADA

Cześć :) mam takie male pytanie skierowane do Was. Planuje zainstalowac w samochodzie instalacje Car-audio. Preferuje niski szybki bas o durzym natezeniu ( hehehe ) (techno). Autko to WV II. Czyli w miare maly glosniczek o sporych mozliwosciach. Na sam glosnik planuje wydac 500zl, dotego wzmacniacz 300zl. Co byscie doradzili ? Reszte glosnikow ( srednie i wysokie tony) jusz mam. do napędzania calego systemu posluzy radio SONY CDX-L480X X-Plod. Co byście doradzili? proszę o pomoc.

Z gory dzienki.

ps. sorry za ortografy :) ( dysleksja )

skoro niski to napewno nie bedzie szybki, pozatym po co ci niski do techno?

jesli masz 500zł to ktorys z modeli Hertza ES lub HS, ew. beyma power10

bankowo cie zadowoli

Skomentuj

dokladnie jak pisze dragon.....

Skomentuj

Jeżeli ma być szybko to Beyma,jeżeli naprawde nisko to Hertz min.ES250.
        PZDR

Skomentuj

a ja powiemy tak najpierw to proponuje wymiane radia bo Sony a zwlaszcza seria X-plod jest g..... warta

Skomentuj

Czołem .
            Radio od razu wek na giełde. Sony ,JVS, Panasonic - fuuuj.
            Mysle ze na CLARIONa bedzie ok . Nie patrz czy ładnie swieci tylko jaka jest jakość. Wyglad w clarionach jest na 4+ lub 5 ( jakośc nagłosnienia juz z innej szuflady ) .
            Jesli bez dodatkowego wzmacniacza na głosniki frontowe to pionnier ( czystość jak na swoja klase cenową i jest na dobrych mosfetach ) . Kase bym wydał w pierwszej kolejnosci na front bo tu jest scena . Wykonał zwrotnice do zestawu oddzielnie wofer + wysokotonowy (zadne "osiowce" za np.70zł ) . Wofer niech bedzie troszkę skierowany w górę a nie zeby grał po nogach ( tam uszu nie masz tam sa j....;-). jak jest mozliwość to montowac wszystko wysoko ( 4" lub 5" na wyskokosci klatki lub przy przedniej szybie tu piekne rozwiazanie ma vw poloIII i mozna uzyskać ładną przestrzeń . Duzo ludzi kupuje wysokotonowce na allegro te umieszczane przy osłonkach lusterek aby wysokie szły prosto bez wstepnego odbijania o szybe - a tym bardziej nie w nogi !!!)
            Jakośc brzmienia to nie tylko radio ale głosniki.
            Tu tez ceny poniekad odzwierciedlają jakośc . Myśle ze techno tez ma duze zapotrzebowanie na jakośc . Dopiero po tych zmianach myslał bym o tyle auta cyt:"Planując zainstalowac w samochodzie instalacje Car-audio ." powodzonka.

Wofer - beyma ale tak by uzupełniała reszte pasma bez zbytniego szaleństwa z impulsem <25max

Skomentuj

Czaruję...