Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik 8" do pieca basowego ćwiczeniowego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik 8" do pieca basowego ćwiczeniowego?

No właśnie

Mam piecyk gitarowy Fender Frontman15W i na nim trenuję, ale że gram na basówce, chciałbym użyć głośnika basowego, nie gitarowego (gra od 200Hz :)). Kubatura ca. about 9,9 L. Budżet-50 PLN. Zastosowanie - tylko dom, głośności niskie, więc gumowe bądź piankowe zawieszenie nie przeszkadza.

I z tym właśnie do was przychodzę.

W 10 litrach nie zmieścisz żadnej 8 calowej basówki...trzeba klepać nową bude

Skomentuj

Musi być maleństwo- mogę tylko zwiększyć litraż o litr wkładając głośnik od frontu zamiast od tyłu

Skomentuj

Jeżeli taki litraż to arn 150...chodź nie wiem czy 6 cali Cie zadowoli...

Niestety fizyka to fizyka i nie ma szans aby 8 cali dobrze zagrało w 10 litrach.

Skomentuj

Hehe... ARN150 to gitary basowej... raczej kiepski pomysł

Gdybyś zwiększył obudowę do 15 litrów chociaż, to ja na Twoim miejscu wpakowałbym LW800 Alpharda, pod warunkiem że Twój piecyk ma lekkieko chociaż kopa. Ewentualnie któraś z 20stek STX'a, która zadowoli się w miarę małą obudową ( z tego co pamiętam którąś 20stkę można było w 15 litrów wpakować.)

Skomentuj

Tylko właśnie problem w tym że buda nie więcej niż 11 litrów no i max 50 pln...arn to nie rewelacja, no ale "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma"

Skomentuj

Tu nie chodzi o rewelacja czy nie - ARN nie przetrzyma tego, przecież to jest malutki głośnik... Nie wspominając o fakcie, e granie na basie na głośniku o 13cm membranie trochę mija się z celem - więcej z samych strun będzie słychać.

Skomentuj

Hmm...no to trzeba zmienić pake, nie ma bata...w sumie zmontowanie takiego małego pudełka to raptem pół godziny roboty, a chyba nie masz w pokoju aż tak mało miejsca żeby sie nie zmieścił?

Skomentuj

Czaruję...
                X