Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

18/120 SW - Buda wieksza niż 18 litrów?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

18/120 SW - Buda wieksza niż 18 litrów?

Ogólnie zauważyłem że wszyscy stosują bude 18 litrów, jednak z parametrów wynika że można dać mu więcej...czy może sie mylę? Ktoś eksperymentował np. z 20 litrami? W sumie nie zależy mi w ogóle na wytrzymałości mocowej, tylko chciałbym wycisnąć z niego troche wiecej basu...

Po eksperymentuj,znajdziesz kompromis.W sumie mozna dać cały VAS.Ale jakie będą efekty?

Skomentuj

zrob 20 a najwyzej wkleisz klocek jak bedzie mulil:) pozdr

Skomentuj

No ale może ktoś już coś próbował...głośnik bardzo popularny, a wiec...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
          głośnik bardzo popularny
          Czy ja wiem,ogólnie bez rewelacji.Ot taka budżetówka.I tyle.Nie ma co przeżywać.

Skomentuj

No nie ma nie ma...czego chcieć za taką cene, na horny arz niestety nie znajde miejsca w pokoju, a że w swojej klasie nie ma za bardzo konkurencji to wybór padł na niego. Porównywałem głośniki o podobnych parametrach (vas, b*l, qts, qes) i nie rozumiem czemu nikt nie chce dać wiecej litrów dla tego przetwornika...i tu szukam odpowiedzi :]

Skomentuj

bo on nawet w tych 18 litrach ledwo wytrzymuje. poszukaj moze jakiegos tonsila w tej cenie lub jezeli zalezy ci na basie to 2xARN150

Skomentuj

Pawel S., Co rozumiesz przez stwierdzenie "ledwo wytrzymuje"??

Skomentuj

jak testowalismy kolumny wisniewskiego (zobacz dzial konstrukcji) to w porownaniu do ARNow wydawal sie ledwo wyrabiac z basem. glosnik lata jak szalony a basu i tak z niego nie za wiele. ja bym dal mu nawet troche mniejsza skrzynke... oczywiscie testowalem to na D&B bo w normalnej muzyce przy codziennym sluchaniu tego az tak wyraznie nie odczuwa sie

Skomentuj

Aaaa...kojaże coś :] Czyli mówisz że Arn lepszy? A jakbym dał jednego na kolumne, biorąć pod uwage że nie zależy mi w ogóle na spl, to wystarczy basu do wiekszego pokoju? Bo wiadomo, że głośniczek mały ale zawsze można dać mu wiecej mocy, wiec chyba powinien starczyć?? ;>

Skomentuj

jezeli chodzi o bas to jest lepszy
                      jeden zagra ale do duzego pokoju to troche malo - lepiej dac po 2 na kolumne (cena ta sama co jednego STXa)

Skomentuj

Czaruję...
                      X