Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głośniki do kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie głośniki do kolumn

Witam, postanowiełem zbudowac swoje pierwsze kolumny podstawkowe, jako głośnik niskosredniotonowy wybralem ARN 150-05/8 i teraz rodzi sie kilka pytan

-jaki dac glosnik wysokotonowy (moze ARV 104-04/8)
    -czy ten ARN da dobry bas (wydaje mi sie ze moze byc malo)
    -czy dla wzmaka 2x60 te glosniki nie beda za slabe

muzyka to głownie rock

Z góry dzieki za odpowiedzi

Basu arn 150 ma sporo srednich to prawie wcale niema, zamiast arv wez sc10 albo pj ale zwrotke do arn150+pj niema a wiec trzeba było by zaprojektowac, wzmak moze byc.

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
      srednich to prawie wcale niema
      to zalezy czego się wcześniej słuchało, ja się przesiadłem z głośników 4.1 TRACER i na brak średnich nie narzekam, chociaż czuć że wokal jest trochę cofnięty, chociaż na stwierdzenie że średnich prawie wcale nie ma, nie odważyłbym się

arv daruj sobie od razu, SC10N lepszy, zwrotnice dedykowaną dla arna i sc10n znajdziesz bedz problemu, powinna byc w temacie przyklejonym o zwrotnicach, jesli masz dosc pieniazkow to radze dać po 2 arny na kolumne

pozdrawiam
      wojtek

Skomentuj

Zamieszczone przez Wojtus_K
        dać po 2 arny na kolumne
        Wlasnie wole zeby byl tylko jeden glosnik niskosredniotonowy, gdyz maja to byc małe kolumny podstawkowe, pozatym traktuje ta konstrukcje jako nauke i chce wladowac jak najmniej kasy. Jesli chodzi o wysokotonowca to zdecydowalem sie na SC10N

dzieki za odpowiedzi

Skomentuj

sorki za off topic, ale nie wiecie gdzi emozna w miarę tanio dostac arn 150 (oryginalne) na allegro stoją po 39 zł za sztukę. wiem, ze w empire kiedys mieli po normalnych cenach, ale teraz to są tam tylko jakies mp4playery. wysłąłem to empire mail ale nie raczyli odpowiedziec

Skomentuj

Jak wpiszesz empireaduio to nie będzie tego trzeba w google ;]
            Oto link do strony: http://www.empire.com.pl/glosnik.htm

Skomentuj

Święty, mozesz kupic w http://www.astronik.pl/ albo w gdansku w sklepie Aprovi, sam tam kupilem niedawno. co do Empire, to o ile mi wiadomo, to juz nie sprzedaja glosnikow. pozdrawiam.

Skomentuj

zgadza sie. empire juz nie sprzedaje zadnych glosnikow. samo ostatnio probowalem kupic ARN 150-05/ 4 i mialem spory problem z zakupem.

Skomentuj

a ja teraz potrzebuje 6szt ARN 116 i 4szt ARN 150 i niemoge taniego zrodla znalezc
                  a czy ktos wie co sie dzieje z questerem?? podobno on cos moze zalatwic ale jakby go niebylo od jakiegos czasu...

Skomentuj

Czaruję...
                  X