Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz wybrac do tych kolumn?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz wybrac do tych kolumn?

Jestem w trakcie robienia kolumn,sa one oparte o projekt Yoshiego czyli 2xARN150-03/4 + GDWK 11/100 i chcialem sie zapytac jaki wzmacniac kupic czy 2x50W wystarczy co byscie powiedzieli na ten TECHNICS SA-GX130D 2x50 przy 8ohm-ach . DORADZCIE COS TAK DO 300zl

wybierz wzmacniacz o miekkiej plastycznej srednicy

Skomentuj

wybierz wzmak o dużej wydajności prądowej tzn żeby miał duży tarnsformator i solidny zasialcz. te kolumny potrzebują sporo mocy i do tego mają małą efektywność

Skomentuj

ale bardziej mi chodzilo o jakies konkretne typy , niewiem jak mam okreslic jaki jest zasilacz w jakims Technicsie, moze jak podacie mi pare przykladow to bede szukac czegos podobnego.

Skomentuj

Polecam coś z nowych modeli DENON-a.Stosują potężne zasilacze z ogromnymi kondensatorami w zasilaczach(chyba jako jedyni).Wzmacniacze te to 100% tranzystory.Technicsa nie polecam ze względu na jego bżmienie i oszukane parametry.Tak sie skłąda że mam znajomego który słucha na SA-GX180 i powiem kródko.Mocy podanej w instrukcji to to nie ma .Waży ok 5Kg(mój CD z diory waży więcej!!).Radiator to kawałek blachy z wiatrakiem!!(aż taka oszczędność??).Ma jeden duży +.Ładnie radio chwyta :).

Skomentuj

hej ALTON strasznie fajny ten twoj wzmak. mocy mu napewno nie brakuje...

Skomentuj

Dzięki.No wierz mi mocy to to ma wystarczająco w zapasie.Szczeże nigdy nie dałem na nim 100% mocy bo LW1000 wyskakiwały :)

Skomentuj

angielski charakter...czyli Nady, Duale, rotele...ona mają naciśk na średnice. Możesz też poprubować z jakimśostrogrającym wzmacniaczem ...Łukasz nie zgadzam sięco do plastyczności... ARN ma celuloze i sam w sobie jest miękki i plastycznie...jak mu jeszcze dasz taki wzmacniacz to sie posra wszystko.

Skomentuj

Zobacz na Allegro... Może Ci coś podpasuje...
                  I nie słuchaj się innych. Albo jakaś SONKA ( ale z tych starszych - popatrz na parametry ) albo właśnie Technics !!!
                  A Kolega Alton niech nie bluzga na Technicsa...
                  Miałem ciekawy model SU-VX 90D... Ważył 17,5 kg... Do tej pory żałuję, że go sprzedałem ( za 500 zł ). Końcówka miała 2x115 watów przy 8 Ohmach ( 2x145 przy 4 Ohmach ).
                  Ale teraz już się nie produkuje porządnych piecyków...

Skomentuj

produkuje sie dalej....tylko trzeba za nie porzadne pieniazki zaplacic...

Skomentuj

No tak...
                      Ale to jest ... krotność 500 zł...
                      Nie komentuję...
                      W sumie jak się nasz kolega uprze i dobrze poszuka to znajdzie coś sensownego...
                      pozdro.

Skomentuj

A Kolega Alton niech nie bluzga na Technicsa...
                        Miałem ciekawy model SU-VX 90D... Ważył 17,5 kg... Do tej pory żałuję, że go sprzedałem ( za 500 zł ). Końcówka miała 2x115 watów przy 8 Ohmach ( 2x145 przy 4 Ohmach ).
                        nie chodziło mi o dosłowne że techniks to G....O.Widziałem pare modeli i na inne miano nie zasługiwały.Wiem też że droższa półka techniksa to całkiem inny świat!!.

Skomentuj

Takie kolumienki u mnie napędza Yamaha ax 440.
                          i powiem że...... starczy!!!!!
                          Raz czy dwa słuchałem na maxa przez 10-15 sekund bo uszy bolały (u mnie te kolumny grają w 10 m pokoju i nie da rady zwiększyć głośnośći o więcej niz na połowę. Testy robiłem w 25 m pokoju :-)!

Skomentuj

Czaruję...
                          X