Jestem w trakcie robienia kolumn,sa one oparte o projekt Yoshiego czyli 2xARN150-03/4 + GDWK 11/100 i chcialem sie zapytac jaki wzmacniac kupic czy 2x50W wystarczy co byscie powiedzieli na ten TECHNICS SA-GX130D 2x50 przy 8ohm-ach . DORADZCIE COS TAK DO 300zl
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki wzmacniacz wybrac do tych kolumn?
Collapse
X
-
Polecam coś z nowych modeli DENON-a.Stosują potężne zasilacze z ogromnymi kondensatorami w zasilaczach(chyba jako jedyni).Wzmacniacze te to 100% tranzystory.Technicsa nie polecam ze względu na jego bżmienie i oszukane parametry.Tak sie skłąda że mam znajomego który słucha na SA-GX180 i powiem kródko.Mocy podanej w instrukcji to to nie ma .Waży ok 5Kg(mój CD z diory waży więcej!!).Radiator to kawałek blachy z wiatrakiem!!(aż taka oszczędność??).Ma jeden duży +.Ładnie radio chwyta :).
Skomentuj
-
angielski charakter...czyli Nady, Duale, rotele...ona mają naciśk na średnice. Możesz też poprubować z jakimśostrogrającym wzmacniaczem ...Łukasz nie zgadzam sięco do plastyczności... ARN ma celuloze i sam w sobie jest miękki i plastycznie...jak mu jeszcze dasz taki wzmacniacz to sie posra wszystko.
Skomentuj
-
Zobacz na Allegro... Może Ci coś podpasuje...
I nie słuchaj się innych. Albo jakaś SONKA ( ale z tych starszych - popatrz na parametry ) albo właśnie Technics !!!
A Kolega Alton niech nie bluzga na Technicsa...
Miałem ciekawy model SU-VX 90D... Ważył 17,5 kg... Do tej pory żałuję, że go sprzedałem ( za 500 zł ). Końcówka miała 2x115 watów przy 8 Ohmach ( 2x145 przy 4 Ohmach ).
Ale teraz już się nie produkuje porządnych piecyków...
Skomentuj
-
A Kolega Alton niech nie bluzga na Technicsa...
Miałem ciekawy model SU-VX 90D... Ważył 17,5 kg... Do tej pory żałuję, że go sprzedałem ( za 500 zł ). Końcówka miała 2x115 watów przy 8 Ohmach ( 2x145 przy 4 Ohmach ).
Skomentuj
Skomentuj