Mam takie małe pytanko. Informacji szukam od dwóch dni i wszystko spoko ale żadne znalezione przeze mnie nie odpowiedziało mi w sposób dla mnie zadawalający... Problem polega na tym że dostałem dwie kolumny KENWOOD LSK-535. Niestety nigdzie nie znalazłem o nich jakichkolwiek informacji. Jedyna informacja to nalepka na obudowie informująca że ich moc wynosi 160W a impedencja to 8Ω;. Zastosowane tam głośniki niskotonowe mają zepsute cewki (drut odwija się z karkasu) w jednym jest też dziura w membranie. Planuje wymianę na STX GDN-27-150-8-SS. Co sądzicie o tym pomyśle? Czy może regeneracja? Ale głównie chodzi mi o zwrotnice. A raczej filtr dolnoprzepustowy. Ponieważ filtry do reszty głośników są fabryczne, jedynie nie ma nic przed głośnikiem niskotonowym. Nie chodzi mi tu o pomoc przy obliczeniu, bardziej mam problem z częstotliwością cięcia. Jaka była by najlepsza? I jeszcze czy ktoś spotkał się kiedyś z takimi kolumnami? A jeszcze lepiej wie o nich coś więcej?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kolumny KENWOOD, pare pytań.
Collapse
X
-
niestety kasy nie mam za wiele a chciałbym jeszcze kupić wzmacniacz tak do 300zł. A co powiecie żeby narazie włożyć te głośniki do tych KENWOOD-ów a jak trochę pozbieram kupić resztę przetworników i wtedy bym zrobił coś fajniejszego:) Na początek nie potrzebuje za wiele... Ale mam pytanko jeszcze co do wzmaka. Jaką firmę byście mi polecili? Myślałem kupić jakiegoś firmy Yamaha bądź Onkyo... Ale nie wiem sam...
Skomentuj
-
A może ktoś ma jakiś konkretny model do polecenia:)
[ Dodano: 2007-08-24, 13:00 ]
http://www.allegro.pl/item229076714_...rej_cenie.html
co sądzicie o tym? czy nie jest podejrzanie tani?
http://www.allegro.pl/item226832422_...a_silver_.html ten jeszcze je4st fajny... a co wy o tym sadzicie?
Skomentuj
-
sub to dobra sprawa, mozna powkurzac sasiadow, pokazac kumplom co znaczy prawdziwy bas i zrobic masaz kolezance:PP ale nie za 200pln... subwoofer ktory oplaca sie skladac to tak miej wiecej 500pln... mozna zrobic cos na stxie ale imo glosnik nie warty wzacniacza i desek...
zrob dobre monitory i za jakis czas subka.
ja mialem juz kilka subow i nidy zadne nawet dobre 3way nie da tego samego... no i teraz jakiego ja mam zrobic suba do 2x 8" ushera?:P hehe
Skomentuj
Skomentuj