Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

testy subwooferow

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

testy subwooferow

dzis mialem okazje sprawdzic dla testow pare subow
    1. to tonsil nie wiem dokladnie jaki to to model ale pasywny zbudowany na 1 glosniku gdn 20/80 obudowa BR wielkosc hmmm ja wiem na okko jakies 25-30 l max (jako zasilanie urzylem mojego wzmacniacza z filtrem na tda 7292) wedlug cennika 350 zł
    wrazenia:dla mnie porazka glosnik skacze dydrda a go poprostu nie slychac w kinie niskich nie ma zabardzo ja sa to jajkies takie nie wiem??
    2.tonsil subwoofer aktiv 200A wedlug cennika-okolo 850 zł
    budowa :
    dwa glosniki gdn 20/80 przeciwsobnie wew odudowy dwa duze BR
    zasilanie to dokladnie taki sam tda jak moj tylko regulacja filtra w duzo mniejszym stopniu
    wrazenia:znacznie ciekawszy bas wiele nizej schodzi ale jak dla mnie dalej nie to!!!!
    3 jamo E6sub ativ tradycyjna kostka z glosnikiem do dolu i z duzym BR do przodu glosnik 25 cm
    zasilanie to wzmacniacz oparty na LM3886TF hmmm to wg katalogow chyba slabsze niz tda ale moze ja sie nie znam glosnik niebaqrdzo wim co to?? pisze na nim ze jamo i tylko nr katalogowy (20322)
    wrazenia:wyralyznie najlepszy sub z wszystkich nnisko schodzi ale dla mnie jakos dalej nie too!!!!!!!! male cisnienie ladnie jakos malo dynamicznie ladnie gra gdyt sie go slucha cicho mily dla ucha weglug mnie za ta kase to nie wart tego co gra wzmacniacz nie zrobil na mnie jakiegos pozytywnego wrazenia male trafo wg mnie max 80 W
    cena: 1400 zł!!!!!!!!!!
    wnioski :testy te przeprowadzilem w celu oslychania sie i wyrobienia sobie opinii na temat tego co mozna kupic w sklepach !!
    widzac te konstrukcje nie ma sie co zastanawiac ja ma sie troche zapalu i checi i niestety (kasy) warto zabrac sie za zrobienie wlasnego suba ktory niczym nie bedzie ustepowal ww konstrukcja a wg mnie moze je przewyzszyc spokojnie

Rewelacyjne przemyślenie - będziemy robić subwoofery sami! Że też na to nie wpadłem wcześniej...

Skomentuj

Hmm no Ameryki tdrozd nie odkrył. Przeciez samodzielne konstruowanie jest statutem tej strony !

Skomentuj

niby nie odkrylem
        ale
        post moj daje obraz ile firmy zarabiaja na takich konstrukcjch
        a poza tym jak cos jest dobre to dlaczego nie mozna tego skopiowac za mniejsze pieniadze a ile frajdy zrobienia cos samenu i jak jeszcze zagra to juz wigule kosmos

Skomentuj

ja sie wcale nie dziwie ze nie graja ciekawie bo to low end a pozatym czy te firmy az tyle na tym zarabiaja??... jakby odliczyc wszystkie podatki i koszty transportu to takiego jamo mozna by za 400-500zl kupic ;D

Skomentuj

Najwiecej czystego zysku maja zakichani posrednicy / dystrybutorzy o czym mozna sie przekonac przywoza sobie cos prosto od producenta (szczegolnie zagranicznego).Wlasciwie tylko Tonsil utrzymuje swoje dosc wysokie ceny za swoja stara technologie (szczegolnie w sprzedazy detalicznej).

Skomentuj

Jakby ktos mial znajomego w duzym sklepie RTV z sala odsluchowa moglby zaniesc tam sowja konstrukcje i powiedzmy niech ten sprzedawca wlaczy go w czasie odsluchu roznych subow :). Ja mojego cw tylko raz porownylem z innym. Moj kolega kupil jakis (nie pamietam producenta) w promocji 1299,- moj cw zjadl go na sniadanie jedynie na glosnosci dostal baty ale ja go napedzam 80W a przydaloby sie ze 150 :(

Skomentuj

Czaruję...
              X