Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co lepsze regenerowany gdwk 9/70/1 czy stx 9/150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co lepsze regenerowany gdwk 9/70/1 czy stx 9/150

Hej mam taki dylemat. Chce zrobić mini estradówki na domowe imprezy. GDS 22/120 i do tego jakaś tubka. Mam w domu jedną sztukę gdwt 9/70/1 ze spaloną cewką wiec koszt regeneracji 8 zł. Drugi nowy kosztule tyle co dwa STX-y Wiec co polecacie?? Z tego co widać na wykresach to Tonsil ciągnie gdzies do 14 kHz, a STX nie wiele lepiej.
    Tylko z tym moim gdwt jest taka sprawa ze tubka wygląda jak od 9/80 ale na magnesie jest napis 9/70 , te nowe 9/70 mają taki srebrny rancik??I tu mam pytanie czy 9/80 dużo się różni od 9/70.

stx-a trudno bedzie kupic bo juz go nie produkuja, bedzie cos nowego.
    Jak masz tonsila to go wykozystaj na domowe imprezy to ja bym nawet wlozyj jeden inny drugi inny bo i tak sie spala.

Skomentuj

Az tak łatwo je spalić:) Nawet jak zastosuje filtr 18dB/okt i żarówkę ??
      Jeżeli tak to kupuje piezaki za 8 zł te nie powinny sie spalić. Chociaż mi się w szkole udało :) takie wielkie tubowe piezaki za 12 zł :) Miały w środku transformator wiec moze dlatego, swoją drogą dziwnie strzelały ale te z trafem tak podobno mają.

Skomentuj

na domowej imprezce z domowymi kolumnami i zwyklym wzmakiem to akurat nie trudno spalic wysokie tony bez wzgledu jakie by nie byly. Jak masz dobzre dobrana zarowke w zabezpiezceniu i wzmacniacz z limiterem mocy to wtedy nic nie spalisz.

Skomentuj

Czaruję...
        X