Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym wypełnić TĄ przestrzeń w kolumnie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czym wypełnić TĄ przestrzeń w kolumnie?

http://img352.imageshack.us/my.php?i...wewizew5ek.jpg

czy można wypełnić przestrzeń między płyta wiurową a tą wygiętą sklejką piaskiem? Nie bedzie mi "latał" i obiajł się o scianki wyadajac jakieś dzięwki gdy kolumna będzie "trząść się" od np: basu?

No poprostu mogę dac piasek tam ?

foto zapożyczone ze stronki zajaranegoo

dodam zę niczego innego tam nie wsadzę bo nie planowałem tak tego. Moge tlyko piasek ( coś sypkiego ) albo nic.

A jakby zostawić wolną tą przestrzeń nie będą tam jakieś fale się kumulować i zmieniać dzwięk ?

możesz dać piasek bez obawy. tylko PAMIĘTAJ że MUSISZ go WYPRAŻYĆ przed zasypaniem bo zawsze ma w sobie trochę wilgoci i po prostu spuchnie ci kolumna.

jeśli na wierzchu będzie w miarę gruba płyta, sztywna i solidnie przykręcona i uszczelniona to nie powinno być tez problemu jak zostawisz wolną przestrzeń, ale zawsze warto wypełnić tym samym dociążając kolubrynę.

Skomentuj

A moze jaką pianę montażową...??? a jakiej grubości są te ścianki?? jak to jakiś hdf 3mm albo 5mm to strach to będzie przenosić ... tym bardziej że z pisakiem troche to może ciażyć... :-p lekko pukniesz j się odksztłaci ... chyba piana lepiej usztywni

Skomentuj

pianka się może troche zabardzo rozprężyć i dupa. ja bym tam wepchnął materiał tłumiący dla swiętego spokoju.

Skomentuj

najlepszy jest piasek + szlifierka oscylacyjna w roli wibratora (no chyba że już takowy posiadasz )

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            w roli wibratora (no chyba że już takowy posiadasz )
            Obraza ( prawego ) użytownika forum, naruszenie, złamanie i przekroczenie zasad. Żądam zbanowania go!

:mrgreen:

Dobra, dzieki wszystkim, idę się poopalać... z piaskiem.

Skomentuj

Czaruję...
            X