Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

HECO HW170-K 80W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

HECO HW170-K 80W

Witam

Zna ktoś ten przetwornik ??
    Chodzi mi o parametry t/s, bo nie mogę się doszukać.
    Mam tego 4 sztuki, wiem że to niemieckie głośniki, wiem także że stosowane są w zestawach HECO Xenon... podobno fajnie grają.

Chciałem 2 podłogówki zrobić, po 2 na kolumnę.

Jaki proponujecie do tego środek... widziałem GDM 18/80 - może one ??
    Na górkę mam arv104

Z góry dzięki za sugestie...
    Pozdrawiam

moze kolega by sie wysilił i napisał cos wiecej o przetworniku jakies ladniejsze i lepsze zjdecia to moze cos pomyslimy ale znajc zyce parametrow nie znajdziesz chyba ze sam je sciagniesz z głosnika

Skomentuj

Witam

No chwilowo zdjęć nie mogę zrobić... Jednie to jeszcze ...

Jedynie znam Qts, fs i VAS

Qts=0.35, Fs=43Hz, VAS=30, SPL=90dB

pasmo = 30-6000

Średnica zewnętrzna głośnika to 17.5 cm
      Rozstaw śrub montażowych 16.4cm
      Średnica otworu w obudowie 13.5cm
      Średnica magnesu 81mm

Są to mierzone parametry przez gościa, niekoniecznie takie jak w rzeczywistości...

Właśnie z kolegą gadałem, proponuje mi 2,5 drożną konstrukcję ....

Co o tym myślicie ??

Skomentuj

Re: HECO HW170-K 80W

Zamieszczone przez komuch
        Jaki proponujecie do tego środek... widziałem GDM 18/80 - może one ??
        średniotonowy większy od basowego?
        daruj sobie

2-2,5 drożna kolumna z takimi głośnikami byłaby w sam raz

Skomentuj

te checo to całkiem przyzwoite głośniczki produkował je na 90% tonsil, konstrukcja 2,5 way to dobry pomysł 3 way to pomyłka przy takim głośniczku. z tego co wiem to mają one kosz plastykowy co mi osobiście się troche nie podoba.... te parametry są prawdopodobne poco ci więcej ?? do obudowy bass reflex starczy.... jak byś mi je podesłał to moge pomierzyć charakterystyki i TiS sprawdzić. Myśle że mogą z tego wyjść bardzo przyzwoite monitorki albo małe podłogówki ale ja bym z nich robił raczej monitory bo niskiego basu raczej z tego nie będzie....

Skomentuj

Na bank produkował je tonsil, bo wyglądają w 90% tak samo jak GTC 17/50/1 ktore u mnie grają, kosz identyczny, roznią sie tylko membranką, parametry też mają podobne :)
            Jak masz ich 4. to zrób z nich 2drożne podłogówki, moim skromnym zdaniem nie ma sensu dawać tutaj średniotonowce...

Skomentuj

Witam

Średniotonówka wchodziła w grę w sytuacji, gdyby konstruckja była 3-drożna...

Jeżeli chodzi o HECO to ... te co mam, wyprodukowane zostały w Niemczech

Co do średniotonwca .... chciałem, aby był w miarę podobnej wielkości do niskotonowego ....
              Ale teraz dochodze do wniosku, że założe po 2 sztuki na kolumne i obetne drugi troche wyżej .... powinno jakoś to grać w miarę.
              Nie chcę średniego, większego od niskiego, bo to nie ma grać średnimi.
              Nie liczę na wielki bas, bo to nie o to chodzi, chcę aby grało to w miarę przejrzyście ...
              Nie wiem jak z arv, ciekawe czy do zagra normalnie w połączeniu z HECO....
              co wogóle sądzicie o czeskich kopułkach ?
              Mam je już chwile, pracowały mi w altusach, zamiast tubek, ale zdaję sobie sprawę z faktu, że zwrotnica ich inaczej obcinała i nie pracowały tak jak powinny .... co do arv ... to mam te ekranowane ...

Skomentuj

ale po co ci sredniotonowiec?

proponuje poczytac stronki i sie dokształcic zamiast jakiegos tandetnego sredniaak ja wolał bym dołozyc i kupic pozadny wysoko tonowy

Skomentuj

Heco

Ponadto jest to głośniczek 8 Ohmowy, 80 watów sin... Mam podobne Magnaty - zajebista sprawa...
                  Pozdro...

Skomentuj

Witam

Już podjąłem decyzję.
                    Konstrukcja: podłogowce, 2,5-drożne.
                    Na górę dam arv, jak będą do bani to kupię jakieś lepsze.

Dzięki serdecznie za uwagi i pomoc.

Skomentuj

Heco

Tylko uważaj z podziałem... " Czechy " zagrają pełną parą już od 2 800 Hz. To bardzo mocne i wydajne głośniki. Poza tym bardzo przyjemnie brzmią ( bardzo miękko - ale to już sprawa gustu... ). A jak planujesz podzielić resztę ?
                      Pozdrówka

[ Dodano: 2004-06-29, 06:08 ]
                      Przypomniało mi się... Zainteresowanym mogę przesłać wykres TS pracy głośnika " blizniaczego " - Magnat W 170 CP 880 ... Ten pochodzi z przyzwotej serii kolumn Magnata Vestor ( 55, 77 )... Jak kto woli ale mnie ich brzmienie mile rozczarowało... - : )

Skomentuj

Witam

Rozmawiałem z kolegą, zaproponował mi podział w granicach 200-300Hz a drugi pomiędzy 2,5-3kHz

Pozdrawiam

Skomentuj

Heco

No tak... Podział 300 - 3 000 Hz ( nawet 3 500 Hz ) będzie bardzo dobry...
                          Powodzenia.
                          Pozdro -:)

Skomentuj

Czaruję...
                          X