Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór głośnika

Witam
    Chciałbym zrobić suba membraną do środka a magnesem na zewnątrz. Ma on grać w pokoju 7m kwadr. Będzie napędzany tda7294 ok 70w. Buda do około 30L br. Polecicie mi jakiś fajny głośnik z fajnym magnesem. Widziałem kilka atexów, boschmanów, alphardów z serii CW. Ładnie wygłądają i napewno żle grają. Ale narazie nie stać mnie na coś droższego. Na głośnik mogę wydać 150zł. Zastanawiałem się nad Cw1002c. Ale czy on się nada do br, ma zbyt duży Qts0,58. A może ktoś już testował Boschmany, te 20cm,25cm.

Obawiam sie, że za te pieniądze mozna kupic głośnik który tylko ładnie wygląda.

Skomentuj

Mam CW1002C i gra jak za taką kasę bardzo dobrze. Polecam, ale w zamkniętej tylko i wyłącznie. Pozdro

Skomentuj

Dlaczego tylko i wyłącznie w zamkniętej(wiem że ma on za duży Qts)? Przecież MCDS robił br na Cw1202c, a on przecież ma Qts wyższy od tego cw1002c.

Skomentuj

7m2...

Tesla ARN 226-03/04 w zamkniętej.

Ładnie i przyjemnie zamruczy w tak małym pomieszczeniu, a w dodatku będzie tanio.

Nie ma co sie ładować w większe głośniki.

Ew. Hs 165 Hertz obudowa 6,5 litra, mam go w domku i gra dosłownie przepięknie, ale cena 199zł.

Skomentuj

Jak chcesz słuchać buczenia, a nie bum bum bum to proszę bardzo rób b-r, ale jak chcesz b-r to weź poprostu inny głośnik... Pozdro

Skomentuj

Rozumiem Cię Adam85. Zaproponujcie mi jakiś inny głośnik w tym przedziale cenowym.
              Może testował ktoś już atexy lu baoschmanny??

Skomentuj

Atex'a bym nie ruszył, natomiast CW są sprawdzone, ale tylko zamknięta. Może GDN 20/80/2 albo beyma 8br50 czy jakoś tak. Boschmany to coś pokroju alpharda. To może XW 120, kosztuje na allegro 140zł. Tylko, że on ma 30cm i obudowa tak 40l to minimum.

Skomentuj

Czaruję...
                X