Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SLS-8 Vs. Tonsil GDN 20/80/2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SLS-8 Vs. Tonsil GDN 20/80/2

Witam,

Chcialbym uslyszec opinie osob mających porównanie pomiędzy tymi głośnikami.
    Jak się ma jeden do drugiego, czy SLS miazdzy tego Tonsila czy moze roznica nie jest tak oczywista?
    O tonsilu slyszalem same dobre rzeczy, jesli chodzi o SLSa bywalo roznie. Nie jest to ta sama klasa cenowa, jak to wyglada jakosciowo?

*Przetwornik ma pracowac jako subwoofer w obudowie 35L BR.

Mysle ze tonsil lepszy.Bo chyba lepiej zeby miec szybki w miare bass w muzyce i troche mniej w filmach niz miec mula w muzyce za to w filmach ok ale to zalezy tez od przeznaczenia suba (filmy/muzyka)
    Zdanie nie jest na podstawie odsluchu obu glosnikow ale wlasnie na opiniach wyczytanych w necie. Tzn sls chyba bardziej do kina a tonsilek do muzy.
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Słuchałem zarówno slsa jak i tonsila. Tonsil jest bardziej uniwersalny, tańszy, ma ciekawszą barwę i fajny wykop. SLS ma ładniejszy kosz , niższą efektywność, średnią wytrzymałość mocową i parametry podane przez producenta wzięte z kosmosu.

Skomentuj

zajebiszczo:)

Dulin - tez od cholery przerylem po necie w poszukiwaniu opinii o tych przetwornikach i taki sam rys mi sie wyklarowal ale... jak wiadomo kupa ludu robi suby na alphardach czy nawet noname mowi, ze jest wypas. Dlatego potrzebna mi byla opinia kogos kto ma porownanie.

Tonsila wybralem juz jakis czas temu jednak ostatnimi czasy zaczalem sie znowu lamac czy by nie dac SLSa bo w koncu drozszy sporo, marka o lepszej reputacji, a jak tak to pewno lepszy. Jednak widze, ze nie do konca tak jest. Zostaje przy Tonsilku:)

Dzięki Takero za konkret.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
        X