Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Na co wymienic ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na co wymienic ?

Czesc,
    Zamierzam wymienic glosniki i szukam pomocy.
    Obudowa od Mildton'ow 70W, z tego co widze sa wytlumione fajnie, mozliwe ze jeszcze jakies modyfikacje ale jestem amatorem w tych sprawach wiec nie wiem.
    Głosniki jakie obecnie sie znajduja w srodku to Tonsilowskie:
    GDN 25/60 [8 ohm]
    GDM 10/60/2 [8 ohm]
    9/80/5 [8 ohm]
    Grało to kiedys calkiem niezle, basik ladny, niski.
    Szukam rozwiazan ekonomicznych, ale nie chcialbym sie zawiesc ;-)

Pozdrawiam.

Wymiana głośników jest kompletnie bez sensu. Jeśli już coś robić to robić od podstaw,a te kolumny sprzedać. Ile masz kasy na to?

Skomentuj

Obawiam sie, ze nie mam odpowiedniej ilosci czasu, aby kleic dechy...
      Chyba trafilem na nieodpowiednie forum ;-)
      Nie mniej jednak jesli upieralbym sie nad wymiana glosnikow, co bys polecil ?
      A nie chce wydac wiecej niz koszt oryginalnych glosnikow tonsilowskich do tego pudla.
      Rozwazalem nawet tansze alternatywy..

Skomentuj

Zamieszczone przez acidsun
        Tylko broń boże żadnych "zamienników". Wymiana głośników to nie taka prosta sprawa... Musisz znaleźć głośniki o takich parametrach by pasowały do twojej obudowy ,normalnie optymalizuję się obudowę pod głośniki. Czyli biorąc pod uwagę oba fakty optymalne głośniki to oryginalne
        Grało to kiedys calkiem niezle, basik ladny, niski.
        A jak jest teraz? Coś się zmieniło?

Skomentuj

Obawiam sie, ze nie mam odpowiedniej ilosci czasu, aby kleic dechy...
          Nom fakt, razem z czasem na zamówienie desek zajmuje to z godzine.

Nie mniej jednak jesli upieralbym sie nad wymiana glosnikow, co bys polecil ?
          A nie chce wydac wiecej niz koszt oryginalnych glosnikow tonsilowskich do tego pudla.
          Po co wymieniać te tonsile na coś gorszego ?
          To po pierwsze, a po drugie - wiesz że jakakolwiek wymiana jakichkolwiek głośników wiąże się ze znaczącymi modyfikacjami,a nawet wymianą zwrotnicy ?

Myślisz że wsadzisz tam jakieś głośniki za pare dyszek i zagra nagle zdecydowanie lepiej od tonsili ?
          Jeśli tak to musze Cię zmartwić, bo żeby naprawdę opłacało się robić swapa głośników musiałbyś wydać na nie same około hmm 500-600zł, do tego zwroty itd - pewnie kolejne 200zł , a do kolumn za 1000zł chyba nie warto zostawiać tak wstrętnej budy ?

Skomentuj

Pozostaje opcja regeneracji tego co jest. Pytanie tylko jak mi to wyjdzie i kiedy uda mi sie zabrac do tego...:)
            Jestem laikiem w tych sprawach, wybacz. Zastanawialem sie po prostu czy nie ma opcji kupienia jakichs zamiennikow tych glosnikow i niewielkim kosztem przywrocenia ich do stanu uzywalnosci (czyli na poziomie porownywalnym z pelni sprawnymi tonsilami).
            Z Chin tyle tanich czesci przyjezdza w koncu...^
            Z tego co czytam, nie ma tak dobrze.

Pzdr.

Skomentuj

Tylko niskotonowce wymagają regeneracji ?

Skomentuj

Srednio rowniez.

Skomentuj

poszukaj na allegro oryginałów, nieraz za grosze chodzą.

Skomentuj

zawsze mozna oddac do firmy ktora zregeneruje za pare zlotych a bedzie praktycznie jak orginal... o ile to dobra firma

Skomentuj

Wlasnie najchetniej bym oddal, tylko boje sie troche wszechobecnych partaczy
                      Znacie moze jakis dobry namiar w Poznaniu ?

Skomentuj

Czaruję...
                      X