Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do kompa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do kompa

Witam wpadłem na pomysł zmiany obecnych głośników na coś nowego.
    W grę wchodzi zestaw 2.0 nie mam miejsca na suba.
    Interesuje mnie cos takiego:
    http://pl.europe.creative.com/produc...&product=14299
    Tzn dwudrożny zestaw z nieduzym głośnikiem basowym.
    Napęd zmontuje osobno na TDA 7294.
    Teraz czy samemu złozyc kolumienki jeżeli tak to na jakich głośnikach? chcę żeby jakoś to grało, i w miare tanie głośniki.
    Nowy Creative to koszt około 200pln.
    Drugie wyjście to kupić używane kolumny i do nich dorobić wzmacniacz.
    Co radzicie?

Jak ma być małe to arn116 w 3l @ 55-60hz.
    W dodatku można kupić wersje ekranowaną co jest zdecydowanym plusem.

Skomentuj

tylko ze do niego trzeba bedzie poszukac jakiegos dobrego wysokotonowca - a to juz wieksza kasa niestety

Skomentuj

Ja mam go z ARV-078-00 i jest całkiem nieźle. Za wysoko nie ciągnie ale dla mnie wystarczająco.

Skomentuj

to już bym wolał PJ, ale wysoko ją uciąć dość , zagra duuużo lepiej od arv.
          Ew coś z samochodowców, ale conajmniej na poziomie visatonów cp13 czy jak one się tam nazywały.

Skomentuj

Co kto lubi. Ja tam robiłem sobie właśnie monitorki do komputera i za jak najmniejszą kase.

Skomentuj

PJ jest tańszy od tej arvki :) Jeśli już arv to tylko te samochodowe, ale trzeba do nich fronty dorabiać.

Skomentuj

Sprawdziłem. STX u producenta 20zł. ARV w Empire 19,95. Ale jeśli tak to faktycznie zdecydowanie lepiej było kupić PJ. Może kiedyś się zdecyduje.

Skomentuj

nawet niema co porownywac tych glosnikow ze soba - ten ARV to padaka!! jezeli chcesz koniecznie cos malego to kup GDWK 7/50 od protonsila (ok 15zl)

byly na allegro vify D19 za 90zl i one bylyby dobre tylko nieco drozsze :|

Skomentuj

ten gdwk to tylko do podziału na 7k więc kurcze tak na styk, do niczego innego niż arn116 nadawał się nie będzie :)
                    A co do d19 to wolałbym dołożyć te pare zł i kupić jakąś vife DX bądź za podobną kase stxa AX wysokotonowego.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      A co do d19 to wolałbym dołożyć te pare zł i kupić jakąś vife DX bądź za podobną kase stxa AX wysokotonowego
                      te pare zl to 70zl na szt :]
                      AX to juz mniejszy wydatek ale tez wiecej. dokladnie byly po 99zl za pare

Skomentuj

bez przesady - xt19 kosztuje 120, DX też http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt .
                        Zresztą d19 podobają mi się dość średnio, pochodzą z epoki d25 więc do rewelacji nie należą.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          bez przesady - xt19 kosztuje 120, DX też
                          a ten D19 50zl ;]

Skomentuj

tańszy = lepszy ? :)
                            mi te stare vify tak jakoś średnio leżą...

Skomentuj

To może napisze w ogóle o czym myślę.
                              Arny odpadają jakoś Tesla mi nie podchodzi.
                              Na bas myślałem np o 11/30 Tonsila- protonsil na allegro ma coś takiego, koszt chyba około 35pln, odlewany kosz.
                              Chciałbym, żeby było troszkę basu.
                              Na wysoki myślałem o Audaxie -allegro 55pln mały z neodymowaym magnesem.
                              Kopólką może być 19 jak i 25mm.
                              W grę wchodza rówznież uzywane głosniki.
                              Piszecie o Vifie hmm nie chce wsadzać tu kopółki za 100pln ale jak już to czasami mozna tanio wyrwać jakąś używkę.
                              Wiecie już co mam mniej więcej na myśli teraz powiedzcie mi czy ktoś miał te 11stki Tonsila i tego Audaxa i co to jest warte?

Skomentuj

Na bas myślałem np o 11/30 Tonsila- protonsil na allegro ma coś takiego, koszt chyba około 35pln, odlewany kosz.
                                Chciałbym, żeby było troszkę basu.
                                Niestety to raczej średniak więc dołu z niego nie ma generalnie.
                                Tego audaxa słyszałem chyba jeszcze w czasach gdy akkus je sprzedawał i jakoś bez rewelacji.
                                Wolałbym poczekać na allegro na jakąś okazje.

Skomentuj

audaxa ma UKA - bardzo delikatny glosniczek o efektywnosci dopasowanej do ARN116 :lol:

Skomentuj

Generalnie robie porządki i mam w domu jeszcze takie głośniki:
                                    Peerless SDS134 (13cm ze ściętymi bokami)
                                    Visaton W100 ( 10cm ale to jako średni bo basu z tego zero)
                                    Może zostawić tego Peerlessa i do niego coś dobrać? głośniki nówki sprzedaje je na allegro ale jakbym je zostawił dla siebie to nic złego by się nie stało.

Skomentuj

no to dawaj do nich DXa i bedzie niezly zestawik

Skomentuj

Czaruję...
                                      X