Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny estradowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny estradowe

WiTaM
    Chciałbym się Was poradzić
    Chcę zbudować sobie zestaw 2x500W. Chciałbym, aby nie grało to tandetnie i właśnie tutaj pytam. Jakiej firmy głośniki byście mi polecili do zbudowania takich kolumn. Mają być 3-drożne. Oczywiście moje fundusze zą ograniczone, więc nie pytam np.: o głośnik niskotonowy za 250zł, bo po prostu szkoda mi kasy, a wierzcie mi, że życie studenckie trochę kosztuje.
    ZA WSZYSTKIE PODPOWIEDZI SERDECZNE DZIĘKI
    :)POZDRAWIAM

To ile masz kasy na to ?
    Czym chcesz to napędzić ?

Życie studenckie kosztuje, życie emeryckie też , co nie znaczy ze na emeryckich forach pytają gdzie kupić ferrari za 1000 euro...
    Robić można to na co pozwalają fundusze, a tutaj mówiąc że 250zł na niskotonowca to zdecydowanie za dużo już się pogrzebałeś. Taki config o którym mówisz to 15 cali na dół, a sam taki głośnik kosztuje ponad 200zł jeśliby kupić stxa. Do tego średniak i wysoki oraz co najważniejsze - zwroty.
    Ogólnie tanie to to nie będzie....

Skomentuj

Dzial wlasnych konstrukcji powinien ci naswietlic sprawe jak to wyglada i ile kosztuje.
      A dlaczego akurat 500W? moze napisz do czego ten zestaw bedzie sluzyl.

Skomentuj

Po pierwsze daruj sobie 500 W. Na estradzie ważniejszej są dB niż Waty (w pewnych granicach).
        Na górę daj STX przez prostą zwrotnicę i może żarówkę.
        Na dół poszukaj czegoś, posymuluj na kompie.
        I patrz raczej na dB niż na Waty.
        Przeszukaj forum, jest kilka budżetowych konstrukcji estradowych, głównie na STX'ach.
        Za tą kasę o której piszesz to i tak "szału nie będzie", ale może być nieźle.
        Docelowo na dół dałbym Eminence, ale przekroczysz wówczas założony budżet.

Skomentuj

Z eminence niektóre modele są warte uwagi-biorąc pod uwage Twój budżet to bodajże jest jakaś tania beyma 15 cali za coś koło 250 pln, ew. może jakiś selenium? Jeżeli to ma być na akademickie imprezy to powinno styknąć (o 3 way zapomnij-na estrade to jest wybitnie nie ekonomiczne rozwiązanie)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
            A dlaczego akurat 500W? moze napisz do czego ten zestaw bedzie sluzyl.
            Gram na takich mniejszych placykach ok. 100mx100m i chciałbym nie musiec pożyczać nagłośnienia od kogoś, lecz być niezależnym

Skomentuj

a masz piecyk ktory wytworzy 500W przez powiedzmy 10godzin??

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item249642778_...0cm_gwar_.html

Tu masz Boschmana,ma ponoc 700Wat,moze sie sprawdzi.

Skomentuj

marian, co to ma byc?? przeciez temat jest o estradzie :!: a ty wyskakujesz z CA

Skomentuj

Pawel S., rzecie to zart jest... :wink:

Skomentuj

Człowieku Ty chcesz 10000 m^2(100mx100m-czyli np. dwa boiska piłkarskie) nagłośnić 500 wattami?? Tu by trzeba już jakiegoś konkretnego Line-Array, a Ty z czymś takim?? Przecież jak wiara sie zejdzie to Cie przekrzyczy...

Skomentuj

...........kupa śmiechu.........ogloc za 250 zł to Ty niezrobisz dobrego zestawu do knajpy,a ty chcesz tym plenery robić :) .Na ten metraż (100m na 100m) to minimum 5kW na strone czyli 10 razy tyle.hehehehe

Skomentuj

SORRY POMYŁKA
                          Nie plac 100 x 100, lecz ok 20m x 20m. Nie wiem czemum tak napisałem, ale niestety podałem złewartości
                          SORKI

Skomentuj

Czaruję...
                          X