Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica pod kolumny 3way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica pod kolumny 3way

A jakie zwrotnice są robione pod STX'y i Tonsile????

rumak_2006, sprecyzuj pytanie. pod jakie modele?? bo chyba nie chodzilo ci o uniwersalne...

Skomentuj

Pod STX'y:GDN32-300-4Ohm,GDM18-150-8Ohm i 2 wysokotonowe GDW10-200-8Ohm.

Skomentuj

Zamieszczone przez rumak_2006
        GDN32-300-4Ohm,GDM18-150-8Ohm i 2 wysokotonowe GDW10-200-8Ohm.
        2 wysokotonowe w jednej obudowie?? :???:
        wybor nie najlepszy wiec kup dowolna zwrotnice uniwersalna lub zmien glosniki na cos lepszego

Skomentuj

na początek standardowo ARN150 + SC10N koszta nie są wysokie, projekt zwrotnicy znaleźć nie trudno, w sam raz na zdobycie pierwszych doświadczeń
          a jesli autor tematu ma aspiracje na cos wiekszego, to najlepiej skopiowac juz istniejaca konstruckje

Skomentuj

[/quote]2 wysokotonowe w jednej obudowie?? :???:
            wybor nie najlepszy wiec kup dowolna zwrotnice uniwersalna lub zmien glosniki na cos lepszego[/quote]

Dlaczego nienajlepszy przy 2 gł. basowych 32cm-300W musi być też dobry sopran.Chcę dać 1 kopułkowy i 1 tubowy.

Skomentuj

przemysl lepiej ta decyzje. bo podazasz w troche zlym kierunku imo

Skomentuj

Zamieszczone przez rumak_2006
                Dlaczego nienajlepszy przy 2 gł. basowych 32cm-300W musi być też dobry sopran.Chcę dać 1 kopułkowy i 1 tubowy.
                kompletnie bez sensu. I co chcesz tym niby osiągnąć?
                Masz wogóle czym napędzić takie kolumny na dwóch 12' ?

Skomentuj

Wyszło mi że strojenie kolumny wynosi 33,75Hz.Czy to jest dobre strojenie???

[ Dodano: 2007-10-19, 10:18 ]
                  Mam czym je napędzać a pozatym jakbym chciał coś słabego to już wolałbym kupić sobie głośniczki do kompa.A te kolumny robie głównie na imprezy i do głośnego słuchania.Prawdę mówiąc to nie zależy mi na wzorowej czystości dzwięku bo i tak nigdy tak nie ma zależy to nawet od ustawienia kolumn.Pozdro

Skomentuj

masz czym ? znaczy co konkretnie masz ?
                    napędzanie takich kolumn wzmacniaczem o mocy mniejszej niż 300w jest kompletnie bez sensu.

Skomentuj

rumak_2006 Po pierwsze promio- wepchałes sie koledze w temat.
                      2priomo- jak niemasz doswiadczenia to słuchaj co ci inni piszą.
                      3załóz sobie nowy temat i wtedy mozna po rozmawiac.

Skomentuj

Czaruję...
                      X