Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomocy

Witam
    mam Pytanie jaka obudowa do zamiennik TONSIL GDN 25 /80 /60 /40 średnica 25cm 8ohm znaczy ile ma mieć litrów
    chce żeby to byłą Obudowa bass-reflex (vented) wiem ze to może nie najlepszy głośnik ale na początek powinien być dobry

Pozdrawiam
    Załączone pliki

Zamieszczone przez thomson_1990
    wiem ze to może nie najlepszy głośnik ale na początek powinien być dobry
    Dupa dupa i jeszcze raz dupa! Zamienniki nigdy nie będą dobre, zwłaszcza na początek bo to tylko wywalenie pieniędzy w błoto! To po pierwsze. Po drugie te głośniki nie mają parametrów które są potrzebne do obliczenia skrzyni (TS) Jeśli się tylko nad tym zastanawiasz-odradzam. Jeśli kupiłeś-gratuluje wtopienia. Nie lepiej kupić na przykład ARN226 czy jakiegoś STX-a? I jeszcze jedno pytanie. Ile za to dałeś?

Skomentuj

primo - nie pisz wiecej takich tematow bo wyladuje zapewne w koszu...
      secundo - ...kolega wyzej mnie wyreczyl...

Skomentuj

i do tego nie ma czegoś takiego jak zamiennik tonsil. To chwyt marketingowy nic więcej

Skomentuj

Przykro nam, ale ten głośnik nie nadaje się do niczego (oprócz wyciągania kasy od osób, które się mniej znają). Możesz go - wyrzucić, oddać, sprzedać, zostawić w piwnicy aż coś wymyślisz. Jeśli jednak upierasz się (np. już go kupiłeś) to zaaplikuj go w jakieś 35 litrów i albo robisz zamkniętą solidnie wytłumioną, albo dajesz BR np. 8cm średnicy a długość dopasowujesz na słuch - tak aby dla Ciebie najlepiej grał (i pewnie dziwnym trafem wyjdzie strojenie na ~70-80Hz, bo wtedy "czuć że gra bas"... kick bas :) ).

Temat zamykam, nie ma nad czym się rozwodzić.

Skomentuj

Czaruję...
          X