Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do samochodu!!!!!!!!!! jaki?????????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do samochodu!!!!!!!!!! jaki?????????

Witam chce zbudować suba do samochodu. Na allegro są według mnie fajne obudowy podoba mi sie jedna z nich mianowicie obudowa na glosniki basowe 2x25 cm tu daje linka do niej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33035993
    Wymiary obudowy
    szrokosc - 72 cm
    Wysokosc - 34 cm
    glebokosc - 40 cm
    Pojemność 97 L

Chce tu włożyć Alphardy CW 1002C magnesami na zewnątrz
    Parametry:
    10'
    175 watt rms
    28-4000Hz
    87dB
    fs 28
    Qts 0,56
    Qms 3,22
    Qes 0,69
    Vas 75 L

Wzmacniacz ALPHARD MF-2s
    Moc Max. 4ohm : 2 x 300, 1 x 600
    Impedancja : 2, 4, 8 ohm
    Zakres częstot. : 5 - 30 000 Hz
    Bezpieczniki : 1 x 30 Amp
    Rozmiar : 250 x 217 x 52 mm
    Funkcje
    - Filtr niskich częstotliwości regulowany 50 - 250 Hz, wyłączalny
    - 2 Wejścia niskopoziomowe
    - 2 Wejście wysokopoziomowe
    - Regulacja natężenia dźwięku 0 - 40 dB
    - Regulacja wysokich tonów -10 - +10 dB
    - Regulacja niskich tonów -10 - +10 dB
    - Możliwość zmostkowania
    - Układ zabezpieczający z diodą ostrzegawczą

Czy te głośniki mogą grać stereo w jednej obudowie???
    Co wogóle sądzicie o tej kombinacji ???

jezeli to ma byc sub to nie rozumiem pojecia stereo...
    dwa to czeu sie wszyscy uparli aby magnes byl na zewnatrz...(w sumie to CW ma tak bardziewna membrane ze moze jest to dobry pomysl...
    trzy to ze wzmak jest tragiczny...jak on ma 2x 300W i pasmo 5-30000 to ja jestem James Bond

Skomentuj

Nie no fajna budka tylko jak ty głośnik pod nią podbierzesz?No bo br już ma.To może byc ciekawe,projektowanie suba od tyłu czyli dobieranie głośnika do obudowy br.No ale jak tak sobie życzysz to musisz zapytać fachowców z Etiopii bo my jestesmy za ciency do takich projektów.
      PZDR

Skomentuj

To jaki powinny być wymiary tej obudowy zeby to fajnie grało no i zeby tak uzyskać 35Hz. A co do podpięcia to w jaki sposób by podpiąć to do zmacniacza????
        Nie znam sie na tym zbytnio ale chciałbym cos zrobić zeby taniej wyszło bo niechce kupować tubu JBL bo wszyscy taką mają ja chce miec cosik innego

Skomentuj

Przede wszystkim zacznij przeglądać strone od pozycji home,tam jest dużo o subach,projektowaniu,jest fajny programik.Nie myśl że kupisz przypadkowa obudowe i wsadzisz do niej przypadkowy głosnik i że bedzie super git.Jedna szansa na milion.Wzmacniacz szybko ohandluj i kup jakąś markową używke,co do głośnika alfreda to tylko CW 1002 albo ostatecznie LW800, a najlepiej rodzimy Tonsil.Niestety,nie ma takiej opcji aby było tanio i dobrze.No i alfredem JBL nie przeskoczysz,nawet nie marz o tym.Zacznij od zdobywania wiedzy a dopiero pisz posty.Koniec tematu.
          PZDR

Skomentuj

trzy to ze wzmak jest tragiczny...jak on ma 2x 300W i pasmo 5-30000 to ja jestem James Bond
            Miałem kiedyś taki. Ludzie !!!! Mówię wam jakie to badziewiarstwo to szok. Nie dość że szumi jak cholera to jeszcze zniekształca. Moc zdjęta z sufitu. Spotkało mnie wielkie szczęście, że udało mi się go opchnąć za marne grosze.

Skomentuj

2x25cm-czym Ty to chcesz napędzić w samochodzie??

Skomentuj

Tym wzmakiem nie pociagniesz CW1002c a co dopiero dwa.

Skomentuj

1. wzmak do kitu
                  2. za te pieniadze zrobisz sam bude a przeciez bude robi sie pod głośnika a nie odwrotnie
                  3. radze zrobic cos na 1 glosniku ale lepszym

Skomentuj

Kup se bracie tube na alfredzie,pewnie bedziesz wniebowzięty.No i tanio wyjdzie.I tyłka se nie kręć budową bo i tak nic Ci nie wyjdzie przy takiej wiedzy.A jak nie to napisz do Kobieta i życie,tam Ci doradzą.
                    PZDR

Skomentuj

EEeee no co wy tak ostro na nowego kolege ?? =]Z obudową to daj sobie spokoj raczej, wzmaka utleń jak najszybciej. Jakie masz auto ?? Najlepiej pogadaj ze mną na GG. Pozdro

Skomentuj

Pieniążek,tak czasami trzeba aby ktoś na oczy przejrzał.A jak chce naprawde aby super grało to niech szykuje ze 7 stówek+napęd i na maila poniżej zerka.Bagażnik mu wyrwie,słowo daje.
                        PZDR

Skomentuj

Żeby super grało trzeba wydać na głośnik około 500zł i jeszcze z 400zł na napęd. Do tego obudowa z wykończeniem około 100-150zł i robi nam się ładna sumka. Jednak uważam, że warto odłożyć i zrobić coś raz a pożądnie. Potem to pchnąć i robić dalej

Skomentuj

Czaruję...
                          X