Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino na STX AX, co na centralke i jakie zwrotnice?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino na STX AX, co na centralke i jakie zwrotnice?

przymierzam sie do zrobienia frontów na 2xAX+ najprawdopodobniej nowy gdwk AX :) tył juz mam na ax tylko góre zmienię też na ax.

co byście proponowali na centralkę? czy zastosowanie tego samego co we frontach razem z taka sama zwrotnicą będzie dobrym rozwiązaniem? i czy do ax'ow bez problemu można dołożyć drugi magnes żeby zrobić ekranowanie?

Zamieszczone przez Arek1984
    czy zastosowanie tego samego co we frontach razem z taka sama zwrotnicą będzie dobrym rozwiązaniem?
    najlepszym z możliwych.
    i czy do ax'ow bez problemu można dołożyć drugi magnes żeby zrobić ekranowanie?
    można, ale niestety nie sprzedają 100mm takich jakie są w AXach lecz 90, ale bez problemu ekranuje :)

Skomentuj

zwrotka dobra o ile bedzie robiona poda konkretnie te oba AX, jesli jest pod AX i AJ lub PJ to moga byc problemy.

Skomentuj

Moze nie starczyc efektywnosci tej kopulce. Efektywnosc napieciowa dwoch dolow AX polaczonych rownolegle to jakies 91dB.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          można, ale niestety nie sprzedają 100mm takich jakie są w AXach lecz 90, ale bez problemu ekranuje :)
          gdzieś czytałem, że ekranowałeś swoje, masz jaką foto relacje?

Zamieszczone przez irek
          Moze nie starczyc efektywnosci tej kopulce. Efektywnosc napieciowa dwoch dolow AX polaczonych rownolegle to jakies 91dB.
          gwdk ax ma spl 94dB więc chyba raczej wystarczy?

btw. podobno porownywałeś aj do pj, czym one się różnią, że jedna kosztuje dwa razy więcej niż druga?

Skomentuj

gdwk10-200-8-ax ma 90dB do 8khz a powyzej 94dB. Wiec trzaba przyjac 90dB dodatkowo zwrotnica zabierze ok 1-3dB zaleznie oj jej typu.

Aj i PJ w charakterystykach nie roznia sie zbyt wiele, roznica jest w wykonaniu i to decydujacy wplyw na cene.

Skomentuj

gdzieś czytałem, że ekranowałeś swoje, masz jaką foto relacje?
              zaekranowałem, fotorelacje zrobie jutro :P Choć nic w tym trudnego :P

Skomentuj

No i co za tą fotorelacją ?? :mrgreen:

Skomentuj

Foty mam na lapku, jak znajdę chwile czasu to zamieszcze :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X