Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-17-80-4-SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez forever87
    Przy moim trafie 2x28V powinienem osiągnąć jakieś 100W przy głośniku 8ohm i 170W jak podłącze 4ohm dobrze mówię? Więc jaki głośnik będzie lepszy na suba w tym przypadku? 4ohm czy 8ohm?
    He to tylko smiale zyczenia :razz:
    Przy tej mocy toroida (300W) obejdzie sie bez soft startu.
    Nie wiem czewmu sobie tak utrudniasz w pakowanie wszystkiego oddzielnie skoro taki wzmacniacz do suba zaprojektowal Pan Irek i od Niego proponuje zakupic oszczedzisz sobie wiele nerwow a ma on wszystko a nawet wiecej :wink:
    Co do glosnika to ile kasy na niego w koncu chcesz dac??
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

To co radzicie mi kupić gotowca od Pana Irka?
      Głośnik hmmmmm no niech będzie to 100zł na ten głośnik

Skomentuj

no to jak 100zl na glosnik to odmow se jeden wypad ze znajomymi na piwo i zainwestuj w klasyka a wiec gdn 20/80/2 :wink:
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

No więc tak, zastanawiałem się cały dzień co w końcu z tym wszystkim zrobić. Zobaczyłem sobie ten projekt wzmacniacza Irka i doszedłem do wniosku, że jednak trochę inaczej to zrobię.

Kupuje więc:

- płytkę drukowaną pod TDA7294 ( http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=33270 )
          Przy moim trafie 2x28V powinienem osiągnąć jakieś 100W przy głośniku 8ohm i 170W jak podłącze 4ohm dobrze mówię? Więc jaki głośnik będzie lepszy na suba w tym przypadku? 4ohm czy 8ohm?

- płytkę drukowaną pod układ łagodnego załączana transformatora wersja lux ( http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=47802 )
          Układzik umieszczę przed swoim toroidkiem

- płytkę drukowaną pod układ aktywnego filtru do subika ( http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=32447)
          Bez sensu, zrobisz to samo co Irek, tyle że bezsensownie dasz soft start trafa , do tego całość będzie na paru plytkach co wiąże się z samymi problemami.
          Nie wspominając że wyjdzie sporo drożej... U Irka całość , zmontowana kosztuje 63zł - podłączasz trafo i gra :)
          - Kolejnym problemem jest zasilacz, nie wiem jaką płytkę kupić? Gdzieś widziałem ale nie mogę znaleźć, taka fajna była bo miała możliwość wlutowania 4 bezpieczników 2 na plus i 2 na minus za i przed mostkiem
          tylko ciekawe po co...

[ Dodano: 2007-11-11, 21:50 ]
          Ja bym wolał kupić tego 25 80 1 4R , napędzić to jednym tda - będzie tanio, głośno i z wykopem.
          Przy moim trafie 2x28V powinienem osiągnąć jakieś 100W przy głośniku 8ohm i 170W jak podłącze 4ohm dobrze mówię?
          nie, ten wzmak przy 4R i tym trafie będzie miał z 70w przy 4R, a mostek przy 4R się rozleci, albo włączy się zabezpieczenie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            Ja bym wolał kupić tego 25 80 1 4R , napędzić to jednym tda - będzie tanio, głośno i z wykopem.

No i ja właśnie chce aby było tanio głośno i z wykopem

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              Ja bym wolał kupić tego 25 80 1 4R
              Wlasnie sobie zamowilem powinien byc na dniach :mrgreen:
              Ciekawe co z tego bedzie :?:
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                takero napisał/a:
                Ja bym wolał kupić tego 25 80 1 4R

Wlasnie sobie zamowilem powinien byc na dniach :mrgreen:
                Ciekawe co z tego bedzie :?:
                To może dasz linka jakiegoś gdzie to zamawiałeś? Ja też chce?

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item266941765_...80_1_4ohm.html
                  Prosze bardzo
                  Jednak musisz sie liczyc ze nie ma do niego karty katalogowej a wiec i parametry t/s ,w zasadzie mozna by podstawic od wersji 8 om ale to troche taka partyzantka i niech sie wypowiedza bardziej oblatani niz ja :smile:
                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Inny głośnik więc TS też napewno inne, ale sądze że charakter brzmienia jest ten sam , a to najważniejsze :)

Skomentuj

Ok więc kupuje ten głośnik co dulin7 a jak poprosić Irka żeby mi zrobił pod niego tego wzmaka? a będę miał tam pokrętełko od głośności i basiku? a ten wzmacniacz wladuje do pudla z głośnikiem czy osobno?

Skomentuj

napisz PW do Irka.

Skomentuj

Hehe, ja też zakupiłem ten głośnik :) Jeśli naprawdę jest taki dobry to za tą cenę... taniocha :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X