Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dylmat

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dylmat

Mam mały problem, a raczej dylemat. A mianowicie kompletuje głośniki do monitorków na ARN-150 03 4ohm. Buda do tego BR 9 litrów, Strojenie koło 46Hz. Ale problemem jest wysokotonowy i zwrotka. A mianowicie początkowo miał być do zestawu SC10N ale teraz słyszę dużo opinii że ten głośnik jest przereklamowany. O ARV to nawet nie myślę ale może STX PJ? Właśnie nie wiem... Tylko tu jest problem ze zwrotnicą, nigdzie nie mogę znaleźć... W sumie to już sam nie wiem co dać...

wszystko zależy od tego ile masz kasy , jeśli masz już projektować zwrotę od zera to fajnie byłoby poszukać czegoś ciekawego na alledrogo, czasami można kupić ciekawe głośniki za małe pieniądze.

Skomentuj

sc10n wcale niejest taki wspanialy jak wiekszosc osob uwaza... tanszym i nawet odrobine lepszym wyjsciem bylby PJ ale niema do niego zwrotnicy... tak wiec pozostaj jedynie visaton
      no chyba ze zrobisz pomiary to wtedy inna bajka...

Skomentuj

O pomiarach mogę na chwilę obecną zapomnieć. Może kiedyś :mrgreen: A na przykład TONSIL GDWK 11/100? Mam do tego zwrotkę a cena to koło 40 zł za sztukę... A i czy ten głośnik http://www.e-tonsil.pl/index.php?d=produkt&id=90 To jest 11/100?

Skomentuj

jak za takie pieniadze to juz warto sie pobawic tym glosnikiem
          niejest zbyt "czysty" ale za to mozna go nisko ciac...
          Zamieszczone przez melisław
          A i czy ten głośnik http://www.e-tonsil.pl/in...d=produkt&id=90 To jest 11/100?
          tak.

Skomentuj

A jak on wypada w konfrontacji z SC10N? Bo dołożyć te 20 zł to już nie problem...

Skomentuj

11 100 jest cholernie ostry, nie wiem czy PJ nie lepszy jest :P
              Z tonsili jedyny ciekawy to ten nowy neodymowy, którego jeszcze nie ma oficjalnie, ale cena ~100zł też specjalnie niska nie jest.

Skomentuj

Ehh... Czyli pozostaje ten SC10N... Poczekam jeszcze z tydzień i jak nie znajdę innego rozwiązania to zakupie tego SC10N.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  11 100 jest cholernie ostry, nie wiem czy PJ nie lepszy jest
                  PJ jest bardziej szcegolowy i wyzej ciagnie. ale jezeli bardzo ci sie spieszy to mozesz go kupic.
                  sc10n tez ciagnie odrobine wyzej i czasami mniej "szelesci" ale tonsilek jest nizej ciety i bardziej "spiewa" niz "cyka"

chyba faktycznie PJ bylby tu najlepszym rozwiazaniem...

Skomentuj

Aż tak bardzo mi się nie spieszy ale czy mam wybór? O zwrotce ani widu ani słychu...

Skomentuj

Czaruję...
                    X