Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie basy dla mobilnego DJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie basy dla mobilnego DJ

Witam mam problem jak w temacie potrzebuje dwóch basów do max 1300zł moze byc jakis projekt diy. kolumny beda uzupełnieniem nadstawek OMNITRONIC TMX-1530 napedzanym ads pa1200.
    P.s słyszałem ze jak nadstawki mam na 15cali głosnik to basy musze miec na 18cali czy to prawda.

możesz zrobić na dwoch 15" nie musi być 18"

Skomentuj

Jak znam życie to omnitronic'i przekżyczy nawet dobra 30-stka, hehe...no ale tak serio to zrób sobie basy np. na emi. Kappa Pro 15, i powinno być nieźle

Skomentuj

Na allegro masz teraz 15" i 18" za ok 400zł z maccouleya - wez je to i tak bedzie az nadto dla tych omnitroników.

Skomentuj

Ja wiem ze te nadsatwki sa do bani ale to nie jest moje. Chcemy nagłasniac imprezy z kumplem i kazdy wchodzi z jakims sprzentem on juz te nadstawki miał wiec ja mam do zrobienia suba. On chciał zebym kupił basy omnitronika ale mi sie to nie usmiecha wole zrobic na jakims eminnece np: DELTA 15 LF. widziałem gdzies na elece projekt na tym głosniku.

Skomentuj

Jestem mobilnym DJ'em, zaczynałem na totalnym low end'zie. W tej chwili uważam, że najlepszy współczynnik jakości/głośności/rozmiarów/ceny ma to:
            http://www.speakerplans.com/index.php?id=hd15horn
            Jeśli samemu zrobisz budy i dorwiesz tanio Eminence Kappa 15 LF to masz sprzęt którego byś nie kupił za kwotę kilkukrotnie wyższą.

Jeśli chcecie robić chałtury, to kup tego Omnitronica. Jest to byle co, ale są o wiele gorsze rzeczy. Taki względnie tani SUB szybciutko na siebie zarobi. Zresztą jako DJ powiem Ci tylko tyle: Nikt Ci nie zapłaci ani złotówki więcej, ze to że przytachasz lepszy sprzęt. Dla bawiących się ludzi ważniejsza jest muza i klimat niż liniowość i odpowiedź impulsowa sprzętu. Ma być głośno i fajnie.

Pozdrawiam

Skomentuj

Po głepszym przeanalizowani cen gotowych subów i samych głosników na allegro i po przeczytaniu wielu opini doszedłem do wniosku ze najlepszym rozwiazniem bedzie zrobienie suba na DELTA 15 LF. Głosnik stosunkowo tani a dobry z tego co wiem yamaha ich urzywała. Znalazłem projekt na tym głosniku http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic390457.html co o tym myslicie. Koszt takiej tuby nie bedzie wysoki głosnik kosztuje około 350 płyty mam silikon sie znajdzi dwie rece terz z 2 paczki fajek i mozna działac. Co tylko kupie to kocyk uchwyty i terminale i filtr. wie koszt dwóch takich subow nie powinien przekroczyc 1000zł wiec zostaje jeszcze kasa na dobre kable

[ Dodano: 2007-12-02, 22:58 ]
              co sadzicie o moim pomysle albo dajcie jakis inny

Skomentuj

Czaruję...
              X