Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 cewki 2ohm?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 cewki 2ohm?

Siema!
    Mam głośnik 2 cewkowy i tak istnieją 4 możliwości podłączenia i mam takie pytanie mam wzmacniacz 8ohm głośnik może być podłączony pod 2/4/8ohm i takie pytanie czy mogę możliwością podłączenia głośnika pod 2 ohm podłączyć do mojego wzmacniacza 8ohm?Czy musi być wzmacniacz 2 ohm?

polacz cewki w szeregu zeby bylo 8 ohm

Skomentuj

cewki mają po 2R więc w szeregu będzie 4R ;]

Zamieszczone przez bass
      czy mogę możliwością podłączenia głośnika pod 2 ohm podłączyć do mojego wzmacniacza 8ohm?Czy musi być wzmacniacz 2 ohm?
      jeśli wzmacniacz jest przeznaczony do np 8R obciążenia to nie może współpracować z niższą impedancją, jedynie z wyższą.

Skomentuj

To chyba raczej wzmak pracuje tak jak kość tda2030a od 4 do 8ohm bo mam do niego podłączony głośnik 20cm 4ohm i gra bardzo fajnie.

Skomentuj

:lol: :lol: :lol:

bass, zrob w koncu jakis pozadny wzmacniacz

Skomentuj

Zamieszczone przez bass
            To chyba raczej wzmak pracuje tak jak kość tda2030a od 4 do 8ohm bo mam do niego podłączony głośnik 20cm 4ohm i gra bardzo fajnie.
            Eeee, o co chodzi w tym zdaniu ??

Skomentuj

poprostu chlopak zrobil sobie wzmacniacz, zaczyna sie uczyc podstaw no i teraz sie chwali :P

Skomentuj

Ja się jeszcze nie chwale :smile: :razz:

Skomentuj

bo niemasz czym :P

Skomentuj

Mam!

Skomentuj

cewki mają po 2R więc w szeregu będzie 4R ;]
                      Cewki maja 4 ohmy, wiec równolegle będzie 2 ohmy, szeregowo 8, a jak jedna to 4 ohmy. Nie ma innego wyjscia zeby uzyskać:

Zamieszczone przez bass
                      pod 2/4/8ohm
                      I tak pozatym, temat do zamknięcia moderki i takie tam :mrgreen:

Skomentuj

Cewki maja 4 ohmy, wiec równolegle będzie 2 ohmy, szeregowo 8, a jak jedna to 4 ohmy. Nie ma innego wyjscia zeby uzyskać:
                        wasik1989, weź spójrz na tytuł tematu:
                        2 cewki 2ohm?
                        ...

UWAGI MODERATORA
                        bass, tak na przyszłość - następnym razem kiedy będziesz cokolwiek , gdziekolwiek pisał, a w szczególności na tym forum zanim klikniesz w klawisz "Wyślij" przeczytaj jeszcze raz swojego posta, sprawdź logikę itd, a dopiero potem decyduj się na wysłanie posta.
                        Nawet nie wiesz jaką imp. mają te cewki, nieraz piszesz jakimś bełkotem z którego nic nie wynika i nikt nie wie o co chodzi.

Pozatym - przeczytaj artykuły na stronie głównej, może pomogą CI w zrozumieniu paru zjawisk , np http://diyaudio.pl/portal.php?show=3 .

Pozdrawiam
                        Takero

Skomentuj

Czaruję...
                        X