UKA A ja mam do Ciebie pytanie. Bo widze że wychwalasz te mivoc'i ponad niebiosa, i dla Ciebie wszystkie inne głośniki to kupa. Ile słyszałeś wcześniej 8 cali, bo wg. Twojej opini to on nawet od Tiw'a jest lepszy. To robi sie troche irytujące...
Nigdy nie pisałem NIC na temat Tiw'a, ani tym bardziej nie porównywałem go do Mivoc-a. Nie napisałem też, że inne głośniki to kupa, więc Kolego nie wciskaj w moje usta czegoś czego nie powiedziałem! Twierdze tylko, że głośnik jak za te pieniądze gra świetnie i polecam go innym, nie rozumiem dlaczego jestem z tego powodu atakowany. Nie chcecie korzystać z okazji, żeby kupic fajny głośnik, to Wasza strata, za te pieniądze kupicie sobie stx-y :p No i kto tutaj jest irytujący, jak nie Ty??!!
Zamieszczone przez Pawel S.
przypominam ze ten glosnik lekko uszkodzony mechanicznie (kosz) slusarczyk sprzedawal za nieco ponad 100zl!!
Kosze są nienaruszone, to tylko te ramki ozdobne są pogięte lub popękane. Zresztą głośniki w pełni sprawne, nie uszkodzone mozna kupić za 180.
Jakbyś nie zauwarzył gdy kolega sie spytał o Tiw'a Ty uniesionym tonem "zaproponowałeś" tego mivoca, wiec hmm...albo sam nie wiesz do czego sie odnosisz, albo udajesz że tego nie wiesz...
Bez przesady :p wcale nie byłem uniesiony. Napisałem jeszcze raz, bo wygladało na to, ze Adam w ogóle nie zauważył mojego wcześniejszego posta, pozatym TIW, to sporo droższy głośnik niż Mivoc. swoja drogą chętnie bym je porównał, bo np. taka "legenda" jak MDS08 wcale nie popisuje sie przy Mivoc-u, a wręcz mu ustępuje
pierwszeństwa.
No i zapanował pokój na świecie :mrgreen: Ja nie wyczułem żadnej agresji w wypowiedzi UKA, ale każdy jest inny :wink: Nie wiem jeszcze, który głośnik kupie.. w sumie mam suba, który nie gra źle. Głośniczek ma nawet niezłego kopa, ale ja chciałbym coś mocniejszego, coś co zrobi większe ciśnienie w pokoju:-) Ten sub, który mam teraz to model monitor SUB 200A. Wcześniej miałem Wharfelade WH210, ale to buczało zamiast grać. Nowy sub ma być po prostu 2x mocniejszy od Magniacika :mrgreen: Magnacik ma 75W. Pewnie Tadeusz tam siedzi 7294;-P
Ale słyszałem głośniki podobne brzmieniem do niego, wiem co można sie po nim spodziewać, idać dalej tym tropem jeżeli bym chciał kupić głośnik który idealnie pasuje pod mój gust musiałbym przesłuchać wszystkie głośniki świata, ale moge skorzystać z opini osób które są dla mnie wiarygodne :)
Jakie głośniki brzmią podobnie do MDS-a? Chętnie kupię i przetestuję. Ja właśnie robię w taki sposób- kupuje głośniki, jak mi pasują, to coś z nich robię, jak nie to je po prostu odsprzedaje i w ten sposób coś w końcu znajdę. A jak nie jestem dla Ciebie wiarygodny, to zapraszam na odsłuch.
Nie rozumiem...to jak to w końcu jest? słyszałeś, czy tylko myślisz? Ależ Kolega, który założył ten post tez pewnie jest ciekaw tych głośników, które słyszałeś, w końcu czegoś takiego poszukuje. Więc nie do końca jest to Off topic :P
No przecież napisałem że nie słyszałem mds'a, tonsila owszem :) A moje domysły można snuć na podstawie parametrów i wielu opini, w tym także Twojej która pasuje mi do obrazu tego głośnika.
Ale słyszałem głośniki podobne brzmieniem do niego, wiem co można sie po nim spodziewać
Nadal nie napisałeś o tych innych głośnikach, bardzo mnie interesuje co gra podobnie do mds-a. tego Tonsila nie miałem, ale żeby papier grał podobnie do kevlaru...w dodatku to 25cm...
Zamieszczone przez Shiver
w tym także Twojej która pasuje mi do obrazu tego głośnika.
Skoro moja opinia odnośnie MDS-a potwierdza się z tym co słyszałeś od
osób które są dla mnie wiarygodne :)
, to czemu mi nie wierzysz w kwestii Mivoc-a? :???:
Myśle że dość podobnie może grać gdn 25/80, chodź myśle że mds będzie i tak masywniejszy w brzmieniu.
Dżizyz, nie piszcie takich domysłów bo aż się nóz w kieszeni otwiera :P
Tak się właśnie tworzą mity ;]
Proponuję przyjąć prostą zasadę - nie wypowiadam się na temat głośnika którego nie słyszałem na własne uszy, nie powielam czyiś opinii i ich nie wymyślam.
Proste i bardzo skuteczne.
Inaczej wychodzą takie kwiatki jak porównanie mdsa do 25 80 ...
Koniec OT na temat kto komu wierzy w jakiej sprawie - takie rzeczy to na PW albo gg, ale nie tu...
Inaczej posypią się warny.
takero, trochę się zagalopowaliśmy, ale moje posty miały na celu właśnie udowodnienie, że shiver jakieś bzdury pisze, opisując głosniki których nigdy nie słyszał.
Właśnie przez taki mit na temat MDS-a mało kto jest w stanie uwierzyc, że jakiś tam Mivoc może zagrać lepiej.
Wieże Ci w kwesti mivoc'a, jednak takie brzmienie mi sie nie widzi bo jak domniemam on ma poprostu porządne walnięcie, a mi tego nie potrzeba.
Jeżeli chodzi o porównanie do tonsila to mnie bardziej sie rozchodzi o dynamike i hmm, "suchość" basu
To nie domniemaj, bo nie słyszałeś! Głośnik gra dynamicznie, ale nie jest to mół do pompowania powietrza. To, że oferuje większe ciśnienie niż mds, to nie znaczy że jest stworzony tylko do łupania.
Adam_85, kup jakieś dobre 8", podsunęlismy Ci pare rozwiązań. Jak Cię stać, to może rzeczywiście dołóż do tego TIW-a :razz:
EOT!
Każda następna wiadomość na temat nie związany z "Głośnik do suba do 300 PLN" będzie wywalany , a osoba która go wyśle w nagrode dostanie warna ;]
Nie wiem co wybiorę. Chciałbym coś mniej oklepanego, ale jednak sprawdzonego :mrgreen: Rozważe mivoca, jednak nie wiem czy ten głośnik wpasuje się wyglądem odpowiednio w mój drewno podobny pokój :mrgreen: Zresztą jak już chciałbym mivoca to napewno nieokaleczonego :razz: Kusi mnie ten TiW:-) Chyba 150-200W RMS to byłoby optimum, co??
Skomentuj