witam mam zrobioną obudowę band-pass. mam w tym głośnik Alphard EW 650A, 150W max, 75W RMS. gdy zrobiłem tą obudowę to gra mi, ale jak jest w piosence linia basowa to mo buczy. czy to moze być spowodowane tym, że jest za duża pojemność komor? jak tak to mogę tą pojemność zmniejszyć wytłumieniem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Obudowa band-pass i buczenie basu
Collapse
X
-
Napisz coś wiecej bo skąd mamy wiedzieć czy komory są za duże skoro nic o nich nie napisaleś ? Wróżkami nie jesteśmy.
http://diyaudio.pl/portal.php?show=6 ---> radzę poczytać
-
witam. zmieniły się planytzn zrezygnowałem z Band-Pass ponieważ źle zrobiłem to. mam teraz następujące pytanie: do jakiej obudowy wsadzić ten głośnik? jego EBP wynosi 107. narazie mam przygotowaną obudowę zamkniętą, ale w każdej chwili mogę wywiercić otówr na BR. chodzi mi jaką obudowę bedzie lepiej użyc do tego głośnika.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hcarturwitam. zmieniły się planytzn zrezygnowałem z Band-Pass ponieważ źle zrobiłem to. mam teraz następujące pytanie: do jakiej obudowy wsadzić ten głośnik? jego EBP wynosi 107. narazie mam przygotowaną obudowę zamkniętą, ale w każdej chwili mogę wywiercić otówr na BR. chodzi mi jaką obudowę bedzie lepiej użyc do tego głośnika.
Skomentuj
Skomentuj