Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik średniotonowy do 50zł ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik średniotonowy do 50zł ?

Znajomy chce, żebym mu zrobił kolumny 3-drożne, z tym że głośniki wysokotonowe i niskotonowe chce użyć ze starych kolumn. Kopułki to Heco HT26K, a niskotonowe jeszcze nie wiem, ale jakieś o średnicy 20 cm. Można w cenie do 50 zł/ szt. kupić jakiegoś w miarę grającego średniotonowca? Ktoś testował nowego STXa?

hmm... moze cos z tonsila jakis gdm np :GDM12/60 8 ohm lub gdm 10/80/8 sam mam te ostatnie i mysle ze sa calkiem przyzwoite :) ale to tylko moja opinia
    :)

Skomentuj

nowego tonsila chyba jeszcze nikt niemial ale ja polecam tonsila GDN 16/50/6 - piekna srednica i mozna bardzo nisko ciac. no tylko te 20zm srednicy niepasuje :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dasta
        hmm... moze cos z tonsila jakis gdm np :GDM12/60 8 ohm lub gdm 10/80/8 sam mam te ostatnie i mysle ze sa calkiem przyzwoite :) ale to tylko moja opinia
        te tonsile to syf... Wysoko to trzeba ciąć , a do tego przeciętnie gra, jeśli tonsila to13 40 2, może jakiegoś ARXa z tesli bądź arna 116.
        Sprawdź aukcje protonsila.

Skomentuj

Co myślicie o tej aukcji? Miał może ktoś do czynienia z tym sprzedającym?
          http://allegro.pl/item304666409__gdn...gwarancja.html

Gdzie teraz można tanio kupić tesle? Bo Empire chyba już nie sprzedaje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
            Co myślicie o tej aukcji? Miał może ktoś do czynienia z tym sprzedającym?
            bierz. to jest sklep internetowy http://www.e-tonsil.pl/index.php?d=produkt&id=175

Zamieszczone przez Barthez
            Gdzie teraz można tanio kupić tesle?
            http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631

Skomentuj

Według Was lepiej dołożyć do tego Tonsila czy jednak kupić ARXa? Wiem że różnica w cenie nie wielka, ale mają to być kolumny robione jak najmniejszym kosztem, więc nie wiem czy prawie 2 razy wyższa cena za średniotonowe idzie wraz z taką poprawą jakości?

Skomentuj

ARX ma tą przewagę że jest ladniejszy :)

Oba nie mają specjalnie pięknej charki, więc z tych dwóch wybrałbym trzeciego - arna 116 :)

Skomentuj

W sumie te kolumny mają przede wszystkim ładnie wyglądać, dźwięk jest sprawą drugorzędną
                  więc chyba wezmę tego Tonsila. ARN 116 może trochę dziwnie wyglądać przy 20cm niskotonowym ze względu na małą średnicę. Ale jeszcze się zastanowię. Może mnie przekonacie do niego :razz:

Skomentuj

tylko teraz pytanie o efektywnosc??

Skomentuj

tylko że ten tonsil to jest z nich najbrzydszy

Skomentuj

Ok to niech będzie ta Tesla :razz: Chociaż jeśli ten Tonsil wygląda tak jak na zdjęciu to mi się
                        podoba. No chyba że ta fotka przeszła przez photoshopa :razz:

Skomentuj

16/50/6?? wyglada tak samo. no moze poza nabiegunnikami

Skomentuj

Zamówiłem ARXa z takiego względu że muszę się "wyrobić" w określonej kwocie i niestety wybierając Tonsila bym się nie zmieścił. ARN 116 ma z tego co widze 84 dB skuteczności więc mógłby być problem ze zgraniem go z pozostałymi przetwornikami. Zresztą jego średnica jest trochę za mała.
                            Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wkrótce pochwale się co z tego wszystkiego wyszło :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              16/50/6?? wyglada tak samo. no moze poza nabiegunnikami
                              mowa chyba o 13 40 2 bo ta 16 ma średnicę jak 8 cali więc do takich głosników raczej nie bardzo pasuje :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X