Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysokotonowy pomiędzy dwoma niskotonowymi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysokotonowy pomiędzy dwoma niskotonowymi

Czy są jakieś przeciwwskazania w montażu głośnika wysokotonowego pomiędzy dwoma niskotonowymi (kolumny podłogowe)?

Załączam rysunek poglądowy:
    Załączone pliki

nie :P

Skomentuj

dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez Jarosław
        dzięki
        Tylko pamiętaj, żeby przerwy pomiędzy głośnikami były jak najmniejsze!!

Skomentuj

Tylko pamiętaj, żeby przerwy pomiędzy głośnikami były jak najmniejsze!!
          Ale to ze względów estetycznych, tak? No pomijam kwestie odstępu 50cm :P

Skomentuj

heh... slawny uklad de'apolitto he he a czy przypadkiem nie projektuje sie jakis specjalnych zwrotek do tego ???????

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic723662.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dasta
                a czy przypadkiem nie projektuje sie jakis specjalnych zwrotek do tego ?
                tak

najtansze kolumny z takim ukadem i zwrotnica specjalnie mierzona do tego to 2xARN 150 + D27 z mojego podpisu

bawolek, tutaj to co innego bo te kolumny to nie uklad D'apollito

Skomentuj

Czyli to jednak ma znaczenie i to całkiem duże, skoro wymaga specjalnej zwrotnicy? To ja już nic nie wiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jarosław
                    To ja już nic nie wiem.
                    im wiecej zaczniesz czytac tym bardziej twoja niewiedza bedzie sie poglebiala...
                    http://audiomania.info/articles.php?topic=2 przeczytaj to a gowa cie rozboli :mrgreen:

Skomentuj

sluchaj powiedz jakich przetwornikow zamierzasz tam uzyc :) to wtedy sie dowiesz czy to ma znaczenie he he :) i dlaczego wlasnie taki rozklad glosnikow chcesz miec

Skomentuj

Takie są gotowe obudowy, będę dopiero dobierał głośniki.

Skomentuj

no bo wie.
                          niema zadnych przeciwwskazan do takiego ukladu. przeciez do klasycznego ukladu tez trzeba odpowiednia zwrotnice zrobic

Skomentuj

Czaruję...
                          X